Botoks lek protiv ćelavosti?

Izvor: B92, 24.Jun.2009, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Botoks lek protiv ćelavosti?

Jedan kalifornijski estetski hirurg otkrio je da bi injekcije toksina botoliniuma, poznatijeg kao botoks, koji se u kozmetici koristi protiv bora, mogao da posluži i u lečenju ćelavosti.

Dr Sajmon Urijan, hirurg sa Beverli Hilsa, sasvim slučajno je došao do tog otkrića, lečeći majku koju su, kao posledica hemoterapije, mučile jake migrene a opala joj je i kosa.

Znajući da pomaže u lečenju glavobolja, Urijan je ubrizgao botoks u teme svoje majke i sa iznenađenjem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ustanovio da su injekcije pomogle u obnovi kose.

On je rekao da je testirao svoje otkriće na volonterima tokom tri godine, dodajući botoksu mešavinu vitamina kako bi proces učinio efikasnijim.

Ukoliko njegovo otkriće dobije naučnu potvrdu, moglo bi da posluži kao polazna tačka za nove vidove lečenja ćelavosti.

Teoretski, širenjem krvnih sudova, Botoks omogućava hranljivim sastojcima da prodru u sužene folikule.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.