Bosanci bi da se oduže šampionu: Šumaher dobio ulicu u Sarajevu

Izvor: B92, 30.Maj.2022, 15:47

Bosanci bi da se oduže šampionu: Šumaher dobio ulicu u Sarajevu

Penzionisani vozač Formule 1 Mihael Šumaher dobio je svoju ulicu u Sarajevu, objavili su mediji iz Bosne i Hercegovine. Službeno, jedna od najprometnijih ulica u glavnom gradu BiH zvatće se A transverzala Mihael Šumaher, odlučila je Skupština Kantona Sarajevo.

Šumaher, koji je sedam puta bio prvak sveta u Formuli 1, počasni je građanin Sarajeva, koje je posetio dvaput sredinom 90-ih godina. Nemac je u Bosni i Hercegovini bio kao ambasador organizacija UNESCO i HOPE te >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je donirao novac za pomoć ranjenoj deci u ratu.

Legendarni je vozač Ferarija još krajem 2013. godine na skijanju udario glavom te završio u bolnici. Njegovo je zdravstveno stanje nepoznato javnosti, a njegova porodica informacije skriva od novinara i obožavatelja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.