Borovnice za pamćenje

Izvor: Domino Magazin, 15.Sep.2009, 08:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovnice za pamćenje

Dokazano bolja od Red Bulla, Guarane, Ginka ili Acutil Fosforo tableta

Sezona je ispita, što znači da vam treba nešto što će vam pomoći da se koncentrišete i bolje pamtite. Ali ne, ne mislimo na Red Bull, Guaranu, Ginko ili Acutil Fosforo.

Mislimo na borovnicu koja će vam za razliku od ovih prvih stvarno poboljšati koncentraciju. To tvrde naučnici koji su otkrili da je samo 200 grama jogurta od borovnice dovoljno za povećanje koncentracije. Borovnica je super >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << voće, odličan antioksidans, smanjuje rizik od srčanih oboljenja i raka i usporava starenje. Dr. Jeremy Spencer, molekularni nutricionista sa Univerziteta Reading kaže da je snažan uticaj borovnice na mozak pre svega toliki zbog toga što poboljšava dotok krvi. Upravo zbog toga borovnica veoma poboljšava kognitivne veštine, ali i mozak održava zdravim na duže staze.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.