Borba vredna milione dolara i korisnika: Koji pretraživač je najbolji?

Izvor: BKTV News, 05.Jul.2017, 11:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borba vredna milione dolara i korisnika: Koji pretraživač je najbolji?

Većina kompjutera na svetu koristi Microsoft Windows operativni sistem, pa bi stoga bilo logično da je vodeći pretraživač njihov Miscrosoft Edge, ali rezultati istraživanja govore suprotno.

Istraživanja koja su sprovele kompanije StatCounter i NetMarketShare pokazala su da je najpopularniji internet pregledač u svetu trenutno – Google Chrome.

Sa 60 odsto udela na tržištu, Chrome ubedljivo drži titulu prvaka, dok spomenuti Microsoft Edge ima tek 5 odsto učešća >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << na tržištu iako 91 odsto kompjutera koristi Windows operativne sisteme.

Iako StatCounter navodi da Google Chrome ima 53.91 odsto tržišnog udela, a NetMarketShare tvrdi da taj deo iznosi 59.49 procenata, sasvim je jasno da je Google Chrome omiljeni pregledač najvećeg broja internet korisnika u svetu.

Prema navodima NetMarketSharea, popularnost Microsoft Edgea je u 2016. porasla za samo 0.5 odsto, prenosi portal hothardware.com.

Chrome jedino ne dominira u oblasti tablet računara - prema podacima StatCountera, omiljeni pregledač na ovom polju je Appleov Safari sa 59.2 tržišnog udela, dok procenat za Chrome iznosi skromnih 24.37 odsto.

Prema StatCounteru, Safari se takođe nalazi na drugom mestu po ukupnom tržišnom učešću sa 14.41 odsto globalnog udela, ali NetMarketShare ističe da ta pozicija ipak pripada Internet Exploreru (16.84 odsto).

Ova neslaganja mogla bi da budu rezultat činjenice da se StatCounter osmanja na informacije prikupljene sa 2.5 miliona sajtova u svetu, dok NetMarketShare evaluira samo 20.000.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.