Borba sa alkoholom i kokainom ga umalo koštala života, a onda se sve preokrenulo

Izvor: B92, 10.Sep.2023, 08:03

Borba sa alkoholom i kokainom ga umalo koštala života, a onda se sve preokrenulo

Povodom objave svog albuma gospela 'Fallen: A Gospel Record For Sinners' krajem jula, Denis Kvejd je progovorio o svojoj borbi s zavisnošču o alkoholu i kokainu.

Američki glumac i mutičar potpuno je preokrenuo svoj život, a u svemu je pomogla i njegova četvrta supruga, 39 godina mlađa Laura Savoj.

"Naš odnos je nešto drugačije, što nikad nisam imao. Ona i ja zaisa smo srećni, molimo se zajedno", izjavio je nedavno glumac u razgovoru za Extra Thursday kanal >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na Jutjubu.

Denis Kvejd sada smatra da je za preokret na koji je danas ponosan, zaslužan neko drugi, kudikamo moćniji.

"Kažu da vam je potrebna viša sila da to prevladate - rekao je poznati glumac čiji je osmeh tokom bogate, gotovo pet decenija duge karijere, lomio srca žena širom sveta."

Tri put se razvodio stoga zna o čemu priča kada tvrdi da mu je sadašnja supruga, s kojom se venčao u julu 2020. u Santa Barbari, Kalifornija, ona prava. Prva supruga bila mu je američka glumica Pamela Džejn s kojom nije imao decu. S drugom, holivudskom glumicom Meg Rajan, dobio je sina Džeka.

U njegovom trećem braku s agentkinjom za kupoprodaju nekretnina, Kimberli Bafington, na svet su došli blizanci Tomas i Zoe.

Usprkos svemu, Denis nije ostavljao utisak da ima problem s zavisnošču. Ipak, sada se pokazalo da se godinama opijao sve do 1990. kad se umalo otrovao alkoholom, a borio se i s zavisnošču o kokainu, koju je i mnogo teže prevladao, kako piše NY Breaking.

Na njegovom albumu gospela nalaze se pesme poput 'Please Don‘t Give Up on Me', 'What a Friend We Have in Jesus' i 'On My Way to Heaven' koje oslikavaju godine provedene u borbi s narkoticima. To mu nije prvo iskustvo s muzikom s obzirom da Denis od dvanaeste godine svira gitaru i peva.

"Imao sam bend i to je bila noć kada smo nastupali u 'Palace Theatreu' u Holivudu i dobili ugovor za ploču, ali sve je na kraju propalo jer sam imao ispad", ispričao je glumac.

"Prijavio sam se na rehabilitaciju i očistio se", izjavio je, a tokom teškog razdoblja odvikavanja od alkohola a kasnije i droge, pronašao je utehu u veri.

Kaže da je njegov odnos prema Bogu oduvek bio komplikovan, s puno stramputica, sve dok nije shvatio da kroz rehabilitaciju ne može proći bez oslonca za koji oseća da je kudikamo moćniji od njega. U razgovoru povodom gospel albuma otkrio je da je 'uvek bio religiozan', ali je 'ponekad gasio svetlo' u duhovnom smislu.

"Često sam bežao od toga. Pokušao sam da to učinim na svoj način, pokušavajući da nadomestim prazninu u sebi drugim stvarima koje služe da bih popunio tu rupu", ispričao je.

Ohrabrenje za povratak duhovnom životu pružila mu je 30-godišnja supruga Laura jer je vera i njoj važna. Poreklom je iz St. Louisa, piše People, diplomirala je računovodstvo na Univerzitetu Peperdin kao najbolja u klasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.