Bodibilderka se susreće sa gnusnim komentarima: Stalno mi govore da sam muško i da sam odvratna

Izvor: B92, 01.Jul.2023, 08:02

Bodibilderka se susreće sa gnusnim komentarima: Stalno mi govore da sam muško i da sam odvratna

"Ograničila sam komentare da ne bih dobijala one da sam muškarac, da sam odvratna ili emodži koji povraća", kaže poznata bodibilderka.

Džini Velker, 47, iz Sijetla, bodibildingom se bavi od 2008. godine i kaže da je neće pokolebati negativni komentari, jer je sa 47 godina u boljoj formi nego kada je bila u mornarici, u svojim 20-im. Bicepsi su joj trenutno 43 cm, butine 66 cm i može podići iz benča 89 kg, dok je potisak nogu 241 kg u 12 setova – što je u najmanju >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ruku impresivno, prenosi Metro.

Džini je odrasla u malom gradu u Misuriju. Njen otac je bio u vojsci, a Džini se pridružila mornarici sa 21. Tokom svog vojnog roka, putovala je u Koreju, Japan, Tajland, Filipine, Hong Kong, Australiju, UAE, Katar i Bahrein. Nije joj bio plan da postane bodibilderka – čak se i smejala toj ideji u početku – ali kako je vreme odmicalo, počela je da trenira, a kasnije i da se takmiči. 1999. godine, tokom trčanja marinaca Camp Pendleton 10k Mud Run, počela je da diže tegove.

"Dobila sam mišiće kroz doslednost. Promenila sam podelu treninga, stil treninga, šeme ponavljanja, učestalost određenih mišićnih grupa, ali ono što je ostalo isto je da sam uvek redovno trenirala. Treniram svaki dan. Povremeno se osetim malo iscrpljeno i uzmem slobodan dan, ali većinu vremena treninzi su za mene sedam dana u nedelji", ispričala je Džini

Između 2008. i 2022., Džini se takmičila na 17 takmičenja širom SAD, osvojivši NANBF KC Gold's Natural Classic Collegiate Vomen's BB 2008. godine, INBF Natural Springfield Missouri Classic Vomen's Open Heaviveight (Rookie Pro Card) 2009. godine. Takođe je osvojila NANBF. Southern States Classic ranking Vomen's Open Short, Vomen's 35+ Submasters, Ms. Natural Missouri i Vomen's Open Overall (Pro Card) 2011.

plakat

"Ne čitam većinu svojih poruka i ograničila sam komentarisanje na svojim postovima na društvenim mrežama. Da nisam, povremeno bih dobijala komentar da sam muško, da sam odvratna ili emodži koji povraća. Ništa od toga mi ne smeta. Ne mogu da razumem da muškarci i žene imaju iste mišiće koji samo čekaju da budu razvijeni.

"Žao mi je što žene ne poznaju sopstveni potencijal i verovatno su ograničene drugim aspektima svog života. One veruju u ono što su im muškarci oko njih rekli kako bi trebalo da izgledaju, ali ove žene se nikada nisu pitale šta žele za sebe. Sa muškarcima koji daju ovakve komentare, moram da se setim da su uvek manje razvijeni od mene i da se verovatno bore sa problemima imidža i osećanjem neadekvatnosti. Žene bodibilderke su im pretnja jer ne izgledamo kao žene koje mogu da kontrolišu. Muškarci koji su u formi i samopouzdani su mi velika podrška, po mom iskustvu, jer znaju koliko je truda trebalo da se dođe do ove tačke", priča Džini i dodaje:

"Da li izgledam kao neko ko prati gomilu, kome je stalo do mišljenja pojedinaca koje ni ne poznajem? Naravno da ne. Postavila sam granicu tako da moja Instagram stranica bude pozitivan prostor i da ignorišem negativnosti drugih. Osećam se moćno. Osećam se jako. Moje telo na kraju predstavlja moju unutrašnju snagu uma i duha. Moj omiljeni kompliment je kada ljudi kažu da imam dobar Ks okvir, to je oblik koji bodibilderi žele: široka ramena, mali struk, široki kvadricepsi".

Džini je inače izgubila neki procenat mišića tokom pandemije, kada su teretane bile zatvorene, ali sada je sve vratila na staro i želi da se ponovo takmiči. Za one koji žele da počnu da se bave bodibildingom, Džini ima i nekoliko saveta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.