Bizarni saveti poznatih o lepoti

Izvor: B92, 26.Jan.2011, 21:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bizarni saveti poznatih o lepoti

Šta kažu mnogobrojni stručnjaci za lepotu o izgledu zvezda? Otkrijte njihove iznenađujuće trikove i tajne. Kako to poznate ličnosti izgledaju tako glamurozno bez mnogo truda? U čemu je tajna? Skup šampon? Brazilsko feniranje?

Foto: healingdream / FreeDigitalPhotos.net


Ne, sudeći po frizeru Dejvidu Babaiju, to je malo poznati alat za stilizovanje – grubi sunđer za kupanje.

Za naslovnu stranicu ovomesečnog broja časopisa „U.S. Instajl”, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << on je urolao vlažne delove glumičine kose oko sunđera pre nego što je koristio fen za oblikovanje, i ukrotio nemirne vlasi koristeći četku za čišćenje jezika.

Kečap

Ukoliko ste plivali u veoma hlorisanom bazenu i vaša plava kosa je dobila sivo-zelenu boju, pokušajte da stavite kečap pre šampona. Nanesite ga na kosu i ostavite ga da neutrališe zelenu, vraćajući vašoj kosi stari zlatni sjaj - savetuje Daren Fouler, internacionalni direktor „Klipsa” koji je radio sa Žilijet Binoš i Tori Amos

Folija

Da biste napravili talase u kosi bez figara, koristite slojeve folije. Uvijte 15 slojeva u 8 centimetara duge štapiće. Što su tanji, talasi će biti oštriji.

Obmotajte pramenove kose oko štapića i uvijte krajeve folije da bi pričvrstili. Sušite najvećom jačinom fena tri do 5 minuta da biste napravili talase, a folija će zadržati vrelinu i ostati topla još oko 5 minuta.

Kada se ohladi, raščešljajte kosu za elastični efekat i pun volumen lokni, savetuje Ben Kuk, ko-osnivač „Lokonega” je zaslužan za frizure Viktorije Bekam.

Kondenzovano mleko

Lea Harison preporučuje kondenzovano mleko pri farbanju kose da bi se izbelile vlasi. „Ovo sprečava iritaciju i smiruje kožu glave, koja postaje osetljiva kada dođe u kontakt sa peroksidom,” tvrdi Harisonova.

Omekšivač

Omekšivači su odlični za otklanjanje elektriciteta iz kose nakon sušenja. Nežno nanesite omekšivač od korena ka vrhovima – rezultat su divni glatki pramenovi, tvrdi Daren Fouler.

Najlonska folija

Ako imate problem da nanesete kremu za potamnjivanje na leđa, uzmite veći komad lepljive folije, lezite na pod i nanesite nešto kreme ili losiona na sredinu folije.

Uzmite kraj svake trake u ruke i nanosite je kao kada brišete leđa peškirom, savetuje Džejms Rid, stručnjak za samopotamnjivanje, radio je sa Marajom Keri, Lejdi Gagom i Lindzi Lohan.

Kašika za bebe

Profesionalni šminker Kabuki uvek ima gumom obloženu kašiku za ishranu odojčadi u svom priboru za lažne trepavice. „To je savršen alat za popravljanje maskare,” tvrdi on.

Držite kašiku ispod trepšavice i koristite čistu četkicu da nanesete bezmasni odstranjivač šminke preko vrha trepavica. Odstranjivač i neželjena maskara klize u kašiku sa lica a lažne trepavice, ako i ostala šminka ostaju na mestu.

Gel za kosu i selotejp

Kada je profesionalni šminker Kabuki radio sa Lejdi Gagom na dodeli MTV Video nagrada 2009, naneo je dosta crnog sjaja oko njenih očiju. Sjaj je fiksirao gelom bez alkohola i selotejpom je uklonio sve neželjene sjajne mrlje sa njenog lica.

Sredstva za intimno kupanje

Profesionalni šminker Isidora umiva svoje lice sredstvom za intimno kupanje. „Možda zvuči čudno, ali proizvodi odobreni od strane ginekologa ne sadrže sapun,” kaže ona. Prave vrlo lepu penu, a ukoliko ih koristite sa sunđerom ne samo da ćete ukloniti svaki trag šminke već radite i piling”, tvrdi Isidora koja radi sa Grejs Džons i Šarlin Spiteri.

Buter za telo

Kada nemate nikakav serum, losion ili sjajni sprej, a želite da vaša kosa od suve i kovrdžave postane sjajna i glamurozna, upotrebite neparfimisani puter za telo. Utrljajte kap butera ba krajeve kose za trenutno meke i vlažne lokne, predlaže Džonatan Long, ko-osnivač Lokonega, radio je sa Jasmin Le Bon i Luis Redknap.

Olovka

Jedan od profesionalnih šminkera Arijana Pul ima jedan od najboljih savete kada su u pitanju lažne trepavice. Uokvirite ih olovkom pre nego što ih stavite. Često su stajale pravo u pakovanju veoma dugo, pa nisu tako uvijene i zato ne mogu da lepo stoje na kapcima i pomeraju se. Ukoliko ih uokvirite olovkom, to će im malo omekšati osnovu, pa će se lepo uklopiti na kapcima.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trikovi stilista i šminkera: Selotejp, kečap i alu folija za lepši izgled

Izvor: Lola.rs, 27.Jan.2011, 03:44

Koja je tajna glamurozne kose Gvinet Paltrou? Skup šampon? Brazilsko feniranje? Ne, trik je u korišćenju lufa sunđera sa drškom. Njen frizer je pred snimanje za InStyle magazin, obmotao pramenove glumičine vlažne kose oko ..

Nastavak na Lola.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.