Bivša prva dama SAD-a ima demenciju

Izvor: B92, 30.Maj.2023, 21:22

Bivša prva dama SAD-a ima demenciju

Rozalin Karter, bivša prva dama SAD-a i supruga bivšeg predsednika Džimija Kartera, ima demenciju, objavila je u utorak porodica Karter.

"Ona nastavlja da živi srećno kod kuće sa svojim mužem uživajući u proleću i posetama voljenih", navela je porodica u izjavi koju je objavio Karter Centar, porodični dom para u Džordžiji.

Rozalin Karter (95) provela je decenija zagovarajući smanjenje stigme povezane s problemima mentalnog zdravlja, navela je porodica, dodavši >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se članovi porodice nadaju da će deljenje vesti o njenoj dijagnozi "povećati važne razgovore za kuhinjskim stolovima i u doktorskim ordinacijama širom zemlje".

Karterovi su bili u Beloj kući tokom demokratske administracije od 1977. do 1981. U braku su od 1946. i imaju četvoro dece.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.