Bio u podmornici pre tragedije: Jutjuber pokazao kako izgleda ukrcavanje i zatvaranje VIDEO

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 17:25

Bio u podmornici pre tragedije: Jutjuber pokazao kako izgleda ukrcavanje i zatvaranje VIDEO

Jutjuber pod korisničkim imenom Scuba Jake na društvenim je mrežama objavio svoje snimke iz OceanGateove podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, nekoliko nedelja pre tragedije, na "misiji III". Njegova ekspedicija je na kraju, zbog neočekivanih problema, otkazana. Tragedija u kojoj je podmornica na kraju implodirala s pet putnika je bila "misija V".

U videu se, između ostalog, može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 vijaka izvana i zaron. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Da ekspedicija nije otkazana, ja sam mogao biti u toj podmornici", govori u videu jutjuber koji je na brodu OceanGatea proveo devet dana. Pokazao je i proces merenja pre ulaska u podmornicu.

Ulazak u podmornicu možete videti od dvadesetog minuta.

"Nosio sam nekoliko čokoladnih keksa, dva sendviča i kameru da to mogu da snimim", objasnio je. U videu se može videti i Stokton Raš, izvršni direktor OceanGatea koji je stradao u podmornici. U jednoj sceni Stokton pokazuje i kontrolor kojim je upravljao podmornicom. Takođe, u ovom snimku može se čuti kako Raš govori da otkazuje zaron jer "nešto nije u redu s mozgom podmornice", odnosno s kontrolnim sistemom.

"Ovo je podsetnik da je život veoma dragocen i da može nestati u sekundi. Da je bilo lepo vreme, da me Stokton pitao da li želim mesto u toj podmornici, ja bih opet otišao. Mogao sam biti dole s njima. Zahvalan sam što sam tu danas, ali ljudi na ekspediciji su bili divni i jako sam zahvalan na celom iskustvu", rekao je jutjuber na kraju videa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JEZIVO! Na snimku se čuju reči jednog od članova posade "Nešto nije u redu sa..." EVO kako izgleda podmornica (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Jun.2023

U videu se može videti kako izgleda proces ulaska u podmornicu, zatvaranje sa 17 vijaka izvana i zaron...Jutjuber pod korisničkim imenom Scuba Jake na društvenim je mrežama objavio svoje snimke iz OceanGateove podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, nekoliko nedelja pre tragedije, na "misiji...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Youtuber bio u podmornici malo prije tragedije (VIDEO)

Izvor: Nezavisne Novine, 26.Jun.2023, 12:30

​Poznati youtuber pod korisničkim imenom Scuba Jake na društvenim je mrežama objavio svoje snimke iz OceanGateove podmornice Titan, u kojoj je bio ove godine, nekoliko sedmica prije tragedije u kojoj je pet osoba izgubilo život.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.