Biljka koja vam treba u kući: Leči bronhitis, zapaljenje grla, upalu sinusa, probleme sa varenjem...

Izvor: B92, 15.Feb.2022, 18:06

Biljka koja vam treba u kući: Leči bronhitis, zapaljenje grla, upalu sinusa, probleme sa varenjem...

Lavandino ulje se još naziva i "majkom svih eteričnih ulja". Osim toga, ova čudesna biljka pomaže u smirivanju mnogobrojnih tegoba.

Od ove biljke prave se čajevi, eterična ulja, kapi, kupke, omekšivači za veš, ali se koristi i za inhalaciju. Eterično ulje lavande nema štetnih dejstava, mogu ga koristiti i stariji i mlađi i delotvorno je kod brojnih tegoba i oboljenja.

Na šta sve lavanda ima blagotvoran uticaj?

Ako niste znali, lavanda je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odličan saveznik u borbi protiv alergija, astme, bronhitisa, zapaljenja grla, infekcija usne duplje, kašlja, upale sinusa, konjuktivitisa, migrene, glavobolja, opekotina, posekotina, depresije, stresa, hipertenzije, neprijatnoh zadaha i problema sa varenjem.

Lavanda takođe ima snažna antiseptička svojstva. Lavandino ulje može biti sjajno dezinfekciono sredstvo i dobra zamena za alkohol. Osim toga, lavanda može smiriti i nadraženu kožu i zato se preporučuje kao prirodno sredstvo za regulaciju masne kože, akni, psorijaze, ekcema i dermatitisa. Kada se pomeša sa drugim biljkama poput kamilice ili ruzmarina, njeno dejstvo će se pojačati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.