Bila je najtraženiji transrodni model a onda je optužena za seksualno zlostavljanje FOTO

Izvor: B92, 25.Apr.2023, 08:01

Bila je najtraženiji transrodni model a onda je optužena za seksualno zlostavljanje FOTO

Andreja Pejić, poreklom iz Tuzle, bila je najtraženija transrodna manekenka, a skandal joj je zamalo uništio karijeru. Od tada se gotovo uopše ne pojavljuje u javnosti.

Rođena je 1991. godine. Sa porodicom odlazi za Beograd. Njeni roditelji su se razveli 1996. godine, a onda se sa majkom Jadrankom i bratom Igorom preselila u Australiju.

Majka ju je od početka podržavala u odluci da promeni pol, što je i učinila 2014. godine. Andrejin otac Vlada se vratio u Tuzlu. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Priznao je da mu zbog Andreje dobacuju na ulici.

"Šta ću sad, on je moj sin, ne mogu se odreći svog deteta. Jeste čudan ljudima ovde. Znate kakav je Balkan. Ne prihvataju takve stvari baš najbolje, ali eto, zato su i otišli u Australiju. Ovde se ljudi na ulici, dobacuju, znate kakvi su, ali on je hteo da se bavi manekenstvom, to je njegova odluka i ja nisam želeo da se mešam", rekao je.

Ova manekenka imala je priliku raditi sa najpoznatijim modnim dizajnerima, među kojima su Žan Pol Gotije i Mark Džejkobs. Jedna od njenih najboljih prijateljica ju je 2020. godine optužila za seksualno zlostavljanje.

"Ono što se dogodilo neki dan, mislila sam da u svom životu neću doživeti. Optužena sam da sam seksualno zlostavljala jednu ženu. U bilo kojoj drugoj situaciji, bilo kojeg drugog dana, smela bih se ovoj blesavoj, čudnoj šali. Međutim, živimo u društvu u kojem svako svakoga može ocrniti i preko medija ga optužiti za uznemiravanje, uništiti mu život i karijeru, što, priznaćete, već nije za šalu. Svi koji me poznaju, znaju da se predstavljam kao heteroseksualna žena", napisala je Andreja.

Dodala je da je pripadnice lepšeg pola nikada nisu privlačile i da nikada u tom smislu nije imala želju da eksperimentiše.

"Da je situacija bila drugačija, ne bih operacijom promenila pol niti bih uzimala hormone koji su moj libido smanjili ispod proseka obične žene", navela je i dodala da je ženu koja ju je optužila za seksualno zlostavljanje smatrala sestrom.

Nakon ovog skandala retko se pojavljuje na modnim pistama, a strani mediji su pisali da je gotovo prestala da dobija ponude za saradnje. Ipak, prošle godine se oprobala u glumačkim vodama. U filmu "Daliland" rediteljke Mari Haron glumila je Amandu. Ovog februara je snimila reklamu za Kevin Klajn kompaniju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.