Bil Klinton upao u redakciju Vaniti fera i zahtevao da se spreči skandalozna priča o Epstajnu

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 09:34

Bil Klinton upao u redakciju "Vaniti fera" i zahtevao da se spreči skandalozna priča o Epstajnu

Virdžinija Roberts-Gjufre tvrdila je da je Bil Klinton ušetao u kancelarije "Vaniti fera" i zahtevao da časopis zaustavi planirano objavljivanje priče o Džefriju Epstajnu, pokazuju novoobjavljeni sudski dokumenti.

Njena tvrdnja je izneta u mejlu iz maja 2011. u kome se govori o intervjuu za promovisanje njene planirane knjige, piše "Daily Mail".

Ona je rekla da je Klinton „ušao u "Vaniti fer" i zapretio im da ne pišu članke o trgovini seksom o njegovom dobrom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << prijatelju Epstajnu“.

Međutim, nema dokaza za ovu njenu tvrdnju, a čini se malo verovatnim da bi bivši predsednik intervenisao na takav javni način.

“Ovo se kategorički nije dogodilo”, rekao je tada portparol tadašnjeg urednika "Vaniti fera", Grejdon Karter za Telegraf.

Sam Epstajn je, međutim, navodno sprečio “Vaniti fer” da objavi izveštaj novinarke Viki Vord, koja je intervjuisala sestre Mariju i Eni Farmer o njihovom zlostavljanju od strane finansijera pedofila.

Vord je u svom podkastu iz 2022. rekla da joj je Epstajn pretio, rekavši joj: „Ovde imam izveštaje o tebi, tvom mužu – imam sve što su mi poslali ljudi koji žele da budu od pomoći.“

Ona je takođe istakla da je tadašnji urednik "Veniti Fera", Grejdon Karter, 2003. godine uklonio njene osuđujuće optužbe o Epstajnu. Karter je rekao da izveštavanje nije u skladu sa njihovim pravnim standardima, a odluku su doneli samo njegovi urednici.

Prepiska Virdžinije Roberts-Gjufre objavljena je u četvrtak kao deo dokumenata iz njenog slučaja za klevetu iz 2015. protiv Žislen Makvel, Epštajnove saradnice. Maksvel služi 20-godišnju zatvorsku kaznu, dok je Epstajn izvršio samoubistvo u zatvoru, čekajući suđenje u avgustu 2019.

Bivši predsednik SAD-a, koji sada ima 77 godina, dugo je insistirao da su njegove veze sa Epstajnom bile na profesionalnoj osnovi, da bi pomogao rad Klintonove fondacije. Insistirao je 2019. da je tokom četiri putovanja Epstajnovim privatnim avionom, 2002. i 2003. godine, uvek bio u pratnji pratnje osoblja i agenata Tajne službe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.