Bezbednost dece

Izvor: Domino Magazin, 26.Jan.2010, 02:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bezbednost dece

Ugrožena zbog neodgovornih scena u filmovima koji daju loš primer

Većina porodičnih filmova koje gledaju i deca daju im loše primere pošto glavni likovi krše mnoga pravila koja mogu ugroziti bezbednost mladih gledalaca. Glavni glumci u holivudskim filmovima zanemaruju bezbednost i šalju lošu poruku deci, pokazuje najnovije istraživanje. Čak polovina scena u filmovima za decu sadrži neoprezne aktivnosti poput nevezivanja dece u automobilu, nenošenje kaciga na motorima >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << i nezaustavljanje na znaku stop.

Takvo ponašanje daje deci lažan osećaj sigurnosti koji stvara loše navike. "Iako filmski svet nastoji da promeni takvo ponašanje na filmu, činjenica je da je još polovina scena opasna. To ima veliki uticaj na decu", kaže dr. Jon Eric Tongren iz američkog Centra za prevenciju bolesti koji je i vodio istraživanje.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.