Besplatno mikročipovanje pasa

Izvor: B92, 28.Mar.2008, 13:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Besplatno mikročipovanje pasa

Organizacija za poštovanje i brigu o životinjama "Orka" održaće 28. marta akciju besplatnog mikročipovanja i vakcinisanja protiv besnila pasa poznatih vlasnika, saopšteno je iz te organizacije.

Predstavnici "Orke" će, u saradnji s veterinarskom ordinacijom YU-biznis centar, organizovati štand na kome će deliti besplatne savete sugrađanima, ali i udomljavati napuštene životinje.

Štand "Orka" biće postavljen u Knez Mihajlovoj ulici od 13 do 16 časova, a akcija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je sprovodi u sklopu aktuelne kampanje sa nosećim sloganom "Budi čovek prema životinjama".

Cilj ove akcije je promovisanje odgovornosti vlasnika pasa, sa tendencijom da se promeni kultura ponašanja prema životinjama, da se edukuju sadašnji i budući vlasnici kućnih ljubimaca o osnovnim postulatima odgovornog vlasništva, navodi se u saopštenju.

Cilj je i da se motiviše što veći broj građana da udome napuštene životinje kako bi se time smanjio njihov broj na ulicama Beograda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.