Beogradski univerzitet 388. na svetu

Izvor: B92, 29.Okt.2014, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beogradski univerzitet 388. na svetu

Univerzitet u Beogradu našao se na 388. mestu na listi 496 najboljih svetskih univerziteta.

Očekivano, na listi koju je objavio američki News & World Report, dominiraju univerziteti iz SAD.

Prvi na listi je Harvard, a prati ga Tehnološki institut u Masačusetsu. Svega dva univerziteta među prvih deset na listi ne potiču sa američkog tla, a reč je o Oksfordu i Kembridžu iz Velike Britanije.

Prilikom rangiranja, u obzir su uzeti sledeći kriterijumi: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << svetska reputacija na polju istraživanja, regionalna istraživačka reputacija, publikacije, uticaj kontekstualnog navođenja citata u međunarodnoj literaturi, ukupno navođenje citata, broj najčešće navođenih naučnih radova, procenat najčešće navođenih naučnih radova, međunarodna saradnja, broj doktoranata, broj doktoranata u odnosu na broj akademskog osoblja.

Univerzitet u Beogradu osvojio je 33,2 boda, od mogućih 100 na osnovu ovih kriterijuma, a od pojedinačnih naučnih oblasti najbolje je rangirana matematika, koja se nalazi na 87 poziciji u svetu.

Beogradski univerzitet zauzeo je 166. poziciju u Evropi.

Predstavljamo vam liste 20 najboljih univerziteta u Evropi i svetu.

Izvor: Business Insider

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Evo koje je mesto na svetskoj rang listi zauzeo Beogradski univezitet!

Izvor: Press, 29.Okt.2014

Univerzitet u Beogradu našao se na 388. mestu na listi 496 najboljih svetskih univerziteta. . Očekivano, na listi koju je objavio američki News & World Report, dominiraju univerziteti iz SAD. ..Prvi na listi je Harvard,...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.