Beograđanin kupio stari diktafon, a ono što je saznao je tužno: Posle svega ostale su samo reči

Izvor: B92, 11.Jul.2023, 09:06

Beograđanin kupio stari diktafon, a ono što je saznao je tužno: "Posle svega ostale su samo reči"

Jedan Beograđanin na Redditu je podelio neobičnu situaciju u kojoj se nedavno našao.

Kupio je diktafon ne razmišljajući da bi na njemu moglo biti bilo šta, no iznenadio se kad ga je pregledao. Na diktafonu je bila snimljena pesma jednog starijeg čoveka koja je rasplakala mnoge.

"Kupio sam diktafon u jednoj prodavnici u Batajnici. Diktafon je bio vraćen na servis i završio ponovo u prodaji. Snimio sam nekoliko poruka kako bih proverio zvuk, međutim tada sam otkrio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da postoji još nekih desetak snimaka od prethodnog vlasnika. Po glasu, u pitanju je neki stariji čovek.

Svi snimci su bili prilično kratki, osim jednog, koji je zapravo pesma. Ostale snimke su uglavnom brojevi telefona koje on diktira što mi je bilo malo čudno. Zašto diktiraš broj telefona, a ne zapisuješ? Ovu pesmu nisam ranije čuo i nisam je uspeo naći na internetu pa sam prilično siguran da ju je on sam smislio. Po tekstu pesme, može se zaključiti da je slep. Opisivao je svoju želju da opet progleda. Ne bih hteo da obrišem pesmu s obzirom na to da je prilično tužna i unikatna, ali ne znam šta bih s njom", napisao je Beograđanin i napisao reči snimljene pesme koje glase:

"Da pogledam gore u oblake pa da opet vidim kapi kiše. Kad bih mogao ponovo gledati, da pogledam sunce iza oblaka. Pa da vidim kako laste lete, da se rešim tame i mraka. Kad bih mogao ponovo videti pa da bacim štap i naočare.

Da krenem sa svojim društvom u obične stare kafiće. Kad bih mogao, ali ne može. To je bolest koja se ne leči. Posle svega što me snašlo ostale su samo reči. Kad bih mogao ponovo videti pa da vidim sve dugine boje. Jedino je ovo želja moja. Eh, kad bi oči progledale moje."

Mnogi su muškarcu u komentarima poručili da ne znaju šta bi trebalo da uradi s pesmom koju je pronašao na diktafonu, osim da bi se možda mogao raspitati i pronaći vlasnika. No svi su se složili da je pesma jako tužna. Neki su pisali da su ih ovi stihovi uspeli i da rasplaču.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.