Beo zoo vrt dobio mladunče zebre

Izvor: B92, 31.Okt.2013, 15:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Beo zoo vrt dobio mladunče zebre

Vrt na Kalemegdanu u oktobru dobio je nekoliko prinova, među kojima je poslednje mladunče zebre. Prethodno se oždrebila i gazela.

Umesto da čekaju zimske hladnije dane, u "Vrtu dobre nade" u Beogradu afričke životinje kao da slave - proleće. Naime, ovog meseca beogradski zoo vrt dobio je nekoliko prinova, među kojima je poslednje mladunče zebre. Pre toga, oždrebila se i gazela, a karakteristično za obe životinje jeste da donose mladunce na svet na proleće, koje upravo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i cveta na južnom kontinentu.

Zebra se rodila pre sedam dana u Beo zoo vrtu, a dobila je ime Seka. Već posle pola sata nakon što je rođena, stala je na noge i počela da prati majku.

- U našem zoo vrtu imamo, zajedno sa ovom prinovom, ukupno četiri zebre, s tim što su "stari" stanovnici jedan mužjak i dve ženke - kažu iz beogradskog "Vrta dobre nade". - Smeštene su pored tapira, žirafa, nojeva, antilopa. Tokom zime vole da budu na toplom, pa se nalaze u boksevima u pećini, ali ih posetioci u svakom trenutku mogu videti.

Ove životinje bliski su srodnici konja i magarca, a svoje mlade nose godinu dana. Tokom ovog perioda, potrebna im je posebna nega.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mala zebra prinova beogradskog zoo vrta

Izvor: Radio 021, 31.Okt.2013

Vrt na Kalemegdanu u oktobru dobio je nekoliko prinova, među kojima je poslednje mladunče zebre.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.