Bečki pet šopovi odbijaju da prodaju životinje pred praznike

Izvor: Radio 021, 16.Dec.2015, 09:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bečki pet šopovi odbijaju da prodaju životinje pred praznike

U vreme božićnih i novogodišnjih praznika pored mnogih poklona Bečlije često svojim najmilijima daruju kućne ljubimce.

Međutim, pošto se sve češće dešava da neposredno posle praznika životinje budu vraćene ili ostavljene, bečki trgovinski lanci koji se bave prodajom životinja odlučili su da tokom predpraznične euforije ne prodaju životinje.

"Potrebno je dobro razmisliti pre nabavke kućnog ljubimca. Posebno je važno razmisliti o tome koja životinja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << je pogodna za određeno domaćinstvo, koliki su troškovi i kakve potrebe ima određena životinja", objašnjava Saša Zautner iz organizacije za zaštitu životinja "Pfotenhilfe" u Beču.

Skoro 300 kućnih ljubimaca je u Beču tokom prošle godine ostavljeno. Grad Beč se sa partnerskim organizacijama već nekoliko godina bori protiv ilegalne prodaje štenaca. U novembru 2013. godine Grad je pokrenuo kampanju za pravilnu kupovinu ljubimaca.

Procenjuje se da oko 200.000 štenaca godišnje bude prokrijumčareno samo na nemačkom govornom području.

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.