BORBA ZA ŽIVOT

Izvor: Kurir, 07.Mar.2008, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BORBA ZA ŽIVOT

Američki glumac Patrik Svejzi suočen je sa opakom bolešću - rakom pankreasa

Glumcu Patriku Svejziju (55) rak pankreasa otkriven je u januaru i od tada je prošao nekoliko veoma teških tretmana hemoterapije. Njegov organizam je u toliko lošem stanju da više u sebi ne može da zadržava čvrstu hranu.

- Rečeno mu je da može da podnese još samo dva tretmana zračenja. Lekari polažu malo nade u ozdravljenje. Vreme je da se molimo za čudo - napisao je američki >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << magazin Nešenal enkvajerer.

Nakon tih prvih navoda, prema kojima je glumcu ostalo manje od 40 dana života, javio se Patrikov lekar Džordž Fišer.

„Patriku je rak zahvatio tek mali deo pankreasa i čini nam se da zasad dobro reaguje na lečenje. Svi izveštaji koji se bave time koliko mu je još života ostalo i kakvo mu je zdravstveno stanje potpuno su neistiniti. Mi smo veoma optimistični što se tiče njegovog oporavka“, u službenoj izjavi za javnost napisao je doktor Fišer.

- Svejzi uprkos bolesti nastavlja sa svojim normalnim rasporedom, što uključuje i rad na filmskim projektima. Velika podrška koju je dobio od javnosti i obožavalaca duboko

ga je dirnula - rekao je glumčev portparol.

Patrik je već 32 godine u braku sa Lizom Nimi (51). Oboje imaju pilotske dozvole i vikendom su leteli na hemoterapije u medicinski centar Univerziteta Stanford. U toj prestižnoj bolnici u Kaliforniji nalazi se jedan od najboljih centara za lečenje raka u Americi. Oni su na terapije dolazili avionom jer su želeli da tretmani ostanu tajni, kako ih paparaci ne bi sačekivali ispred bolnice.

Patrik Svejzi se među filmske zvezde probio hitom „Prljavi ples“, u kojem mu je partnerka bila Dženifer Grej, a u Holivudu je jedan od najtraženijih glumaca postao tek nakon glavne uloge u filmu „Duh“. Ovaj glumac je upravo završio sa snimanjem novog filma „Ponjder Blue“ (Plavi prah), u kojem mu društvo prave Džesika Bil i oskarovac Forest Vitaker.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.