BBC izjednačava broj muških i ženskih gostiju

Izvor: B92, 02.Apr.2018, 10:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BBC izjednačava broj muških i ženskih gostiju

Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si (BBC) želi da u roku od godinu dana ima podjednak broj muških i ženskih eksperata u svojim emisijama, saopšteno je danas iz te kompanije.

Navedeno je da se plan odnosi na ljude koji rade a ne na lidere ili osobe na odgovornim položajima.

Izveštaj o napretku biće podnet za godinu dana.

BBC se nedavno našao na meti kritika zbog nejednakih primanja svojih muških i ženskih zvezda i ukupne razlike u primanjima muškaraca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i žena od 9,3 odsto.

Istraživanje londonskog univerziteta iz 2016. godine pokazalo je da na svaka tri muška eksperta u britanskim emisijama od oktobra 2015. do marta 2016. dolazila samo jedna žena.

BBC-jeva emisija "News at Ten" je imala odnos 3,8:1.

Generalni direktor kompanije Toni Hol rekao je da će težnja ka podeli 50:50 "promeniti spektar ekspertskih mišljenja na BBC-ju".

BBC je prošle godine obećao da će do 2020. žene činiti polovinu televizijskih i radio prezentera, kao i upravnih pozicija.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

BBC izjednačava broj muških i ženskih gostiju

Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Apr.2018

Britanska medijska kuća Bi-Bi-Si (BBC) želi da u roku od godinu dana ima pođednak broj muških i ženskih eksperata u svojim emisijama, saopšteno je danas iz te kompanije...Navedeno je da se plan odnosi na ljude koji rade a ne na lidere ili osobe na odgovornim položajima...Izveštaj o napretku biće...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.