Autopsija T-reksa

Izvor: Domino Magazin, 10.Jun.2015, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Autopsija T-reksa

Nauka nikada nije bila ovako zabavna

Emisija na NatGeo kanalu - Autopsija T-reksa je jedinstveni eksperiment koji pruža nezapamćenu priliku da se istraže pitanja kao što su: da li je Tiranosaurus reks imao perje ili nije; kako se hranio malecnim rukama; da li je prevashodno bio lovac ili lešinar; kako je vario hranu; koliku bi starost doživeo; kako se razmnožavao; i da li je bio toplokrvan kao sisar ili hladnokrvan kao gmizavac.

S očima veličine grejpfruta, zubima >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << dugim 30 centimetara i želucem dovoljno velikim da svari četvorogodišnje dete, Tiranosaurus reks je potpuno fascinantno stvorenje. Koristeći vrhunske tehnike specijalnih efekata i u saradnji   s uglednim veterinarskim hirurzima, anatomima i paleontolozima, Autopsija T-reksa osvetljava poslednja istraživanja i nalaze o Tiranosaurus reksu.

Dok uživate u emisijama iz Meseca dinosaurusa (svake subote i nedelje u junu od 20:55 na NatGeo kanalu), pogledajte ove zanimljive infografike:

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.