Australija objavila rat divljim mačkama

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Jul.2015, 22:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Australija objavila rat divljim mačkama

SIDNEJ - Australijska vlada je objavila rat divljim mačkama, najavivši plan da se do 2020. istrijebi dva miliona ovih životinja kako bi se sačuvala ravnoteža među lokalnom faunom.

Australijski ministar za zaštitu životne sredine, Greg Hant, predstavio je nedavno strategiju za iskorjenjivanje divljih mačaka na australijskim ostrvima i pojedinim kontinentalnim oblastima.

On je objasnio da su divlje mačke odgovorne za nestanak 27 sisara i da prijete opstanku još >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << 120 drugih vrsta.

Mačke su u Australiju donijeli kolonisti između 17. i 19. vijeka. Danas u toj zemlji-kontinentu živi blizu 30 miliona divljih mačaka, od kojih su neki primjerci tri puta veći od domaćih mačaka i teže i do 15 kilograma.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.