Asanž se ženi u zatvoru - Vivijen Vestvud kumuje odeći za ceremoniju

Izvor: B92, 14.Mar.2022, 20:43

Asanž se ženi u zatvoru - Vivijen Vestvud "kumuje" odeći za ceremoniju

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž venčaće se u zatvoru Belmarš 23. marta u prisustvu četvoro gostiju.

Asanž će se oženiti advokaticom Stelom Moris koju je upoznao dok je živeo u ekvadorskoj ambasadi u Londonu. Par ima dvoje dece. Vivijen Vestvud, inače veliki Asanžov poštovalac, dizajnirala je venčanicu za Morisovu kao i kilt za Asanža, koji ima škotsko poreklo.

Ceremonija venčanja biće organizovana u zatvoru Belmarš, tri godine nakon hapšenja osnivača >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Vikiliksa.

Oboje su rekli da su veoma uzbuđeni, uprkos brojnim ograničenjima – dozvoljena su im četiri gosta, koja će morati da napuste zatvor nakon okončanja ceremonije.

Par još čeka odluku da li može da unajmi fotografa.

Asanž, australijski državljanin, uhapšen je nakon što je proveo više od šest godina u ambasadi Ekvadora dok se borio da izbegne izručenje Švedskoj, nakon što je Vikiliks objavio stotine hiljada dokumenata koji su procureli u vezi sa ratovima u Avganistanu i Iraku.

U januaru je pobedio u prvoj fazi žalbe za borbu protiv ekstradicije Sjedinjenim Državama, gde se suočava sa optužbama za špijunažu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Asanž se ženi u zatvoru

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Mar.2022

Osnivač "Vikiliksa" Džulijan Asanž vjenčaće se u zatvoru Belmarš 23. marta u prisustvu četvoro gostiju.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.