Amerikanac posetio Bosnu i Hercegovinu i ne krije šta ga je oduševilo: Moja najdraža država VIDEO

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 08:15

Amerikanac posetio Bosnu i Hercegovinu i ne krije šta ga je oduševilo: "Moja najdraža država" VIDEO

Amerikanac koji živi Teksasu u Americi, obožava da putuje svetom i posetio je sve kontinente. Svoje avanture s putovanja dokumentuje i objavljuje na društvenim mrežama. Tako se nedavno pohvalio da je bio u Bosni i Hercegovini.

"Tek sam jedan dan ovde i već mi se jako sviđa. Dan sam morao započeti burekom. Posetio sam više od 75 država i burek za 50 centi je jedna od najboljih stvari koje sam probao u svom životu", rekao je on u videu objavljenom na TikToku. Dok je jeo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << burek, rekao je: "Ovo ću jesti svaki dan."

Posetio je poznati Stari most u Mostaru i oduševljen je tim gradom, a i hranom. Čudio se što pica s piletinom košta samo četiri dolara. "Jedva čekam da istražim više u ovoj državi", kazao je.

Jutro drugog dana započeo je odlaskom u pekaru i ponovo se čudio koliko je hrane mogao kupiti za tri dolara. Oduševljen je i kafom koju je pio uz pogled na reku. Kao jednu od prednosti solo putovanja istakao je da može da ode kuda god poželi.

Nakon Mostara otišao je u Sarajevo. Tamo je, kaže, pojeo najbolji burek. "Prvog dana ovde samo sam jeo i istraživao. Otišao sam na burek i ovo je najbolji koji sam dosad pojeo. Napokon sam probao i ćevape. Tako su dobri, neverovatno. Samo 2.50 dolara za jedno od najboljih mesnih jela koje sam probao", rekao je.

"Jedna od mojih najdražih država dosad", zaključio je, a za Sarajevo kaže da će uvek imati posebno mesto u njegovom srcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.