Alkohol za mirnije živce vozača

Izvor: B92, 28.Okt.2009, 13:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alkohol za mirnije živce vozača

Plan irske vlade da smanji dozvoljeni nivo alkohola u krvi za vozače izazvao je oštre reakcije u zemlji, a jedan od članova vladajuće partije smatra da "nervoznim" vozačima može prijati opuštajuće alkoholno piće, da bi smirili živce.

Radi smanjivanja saobraćajnih nesreća, vlada je planirala da dozvoljeni nivo alkohola u krvi sa 80 mg smanji na 50 mg, čemu se suprotstavilo oko 20 poslanika iz partije Fiana Fejl premijera Brajana Kauena.

Smanjeni limit bi zabranio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tradicionalnu irsku pintu piva "Ginis" za vozače.

"Ako piće ima takvo umirujuće dejstvo, onda može opustiti ljude koji su nervozni kad voze", rekao je član vladajuće partije Meti Mekgrat, prenela je agencija Rojters.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.