Alergije na hranu

Izvor: S media, 22.Feb.2011, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Alergije na hranu

Alergije na hranu među decom izazivaju osećaj uznemirenosti i samoće i u velikoj meri utiču na njihov kvalitet života, istaknuto je na 30. godišnjem kongresu Evropske akademije za alergiju i kliničku imunologiju - EAACI (European Academy of Allergy and Clinical Immunology).

Svako peto dete koje pati od alergije na hranu ne učestvuje u proslavama svojih drugova, a svako četvrto nosi "bezbednu" hranu sa sobom.

Alergije na hranu i njihova opasnost da se pretvore >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << u smrtonosnu bolest posebno teško padaju deci koja bi trebalo da imaju pravo na aktivan i društven način života.

Njihove aktivnosti, međutim, mogu u velikoj meri da budu ograničene i poremećene potrebom izbegavanja potencijalno opasnih namirnica.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.