Aleku Boldvinu preti zatvor: Zakazano suđenje za ubistvo

Izvor: B92, 27.Feb.2024, 10:13

Aleku Boldvinu preti zatvor: Zakazano suđenje za ubistvo

Glumcu Aleku Boldvinu zakazano je suđenje za ubistvo iz nehata 10. jula, prema odluci sudije iz Novog Meksika.

Suđenje je zakazano po optužbi za ubistvo iz nehata zbog smrtonosne pucnjave iz 2021. na setu vestern filma "Rust". Boldvin, glavni glumac i koproducent na filmu, izjasnio se da nije kriv u januaru, dan pre nego što je trebalo da bude optužen. Velika porota ga je optužila nakon što su tužioci primili novu analizu revolvera koji je koristio tokom snimanja, obnavljajući >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužbu koju su tužioci prvobitno podigli, a zatim odbacili u aprilu 2023, piše The Guardian.

Boldvin je uperio pištolj u snimatelja Halinu Hačins tokom probe na setu ispred Santa Fea kada je pištolj eksplodirao, ubivši je i ranivši reditelja Džoela Souzu. Boldvin je rekao da je povukao čekić, ali ne i okidač i pištolj je opalio. Naknadna analiza je zaključila da je „okidač morao biti dovoljno povučen ili pritisnut da bi se oslobodio potpuno napet ili uvučen čekić revolvera sa dokazima“.

Revolver je takođe predmet svedočenja u slučaju Hane Gutijerez-Rid, nadzornice za oružje kojoj se sudi za ubistvo iz nehata i optužbe za neovlašćeno iznošenje dokaza. Njeno suđenje je nastavljeno u ponedeljak u Santa Feu svedočenjem stručnjaka za vatreno oružje FBI .Postupak protiv oružara ima implikacije za Boldvina, kome preti do 18 meseci zatvora ako bude osuđen.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Suđenje Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata počinje 10. jula

Izvor: Radio 021, 27.Feb.2024

Suđenje glumcu Aleku Boldvinu za ubistvo iz nehata zakazano je za 10. jul, presudio je sudija iz Novog Meksika.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.