Ako sa čovekom govoriš na njegovom jeziku, sluša te njegovo srce

Izvor: Medias.rs, 21.Feb.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako sa čovekom govoriš na njegovom jeziku, sluša te njegovo srce

Reči Nelsona Mendele „Ako sa čovekom razgovaraš na jeziku koji razume, sluša te njegova glava. Ako govoriš na njegovom jeziku, sluša te njegovo srce” najbolje objašnjavaju važnost međunarodnog praznika koji se danas proslavlja - Dana maternjeg jezika. UNESCO ga je ustanovio 1999. godine sa ciljem da se osnaži svest o nacionalnom kulturnom nasleđu, ukaže na značaj maternjeg jezika i promoviše kulturalna različitost.

Nastavak na Medias.rs...






Povezane vesti

Nastava na bosanskom jeziku u Sandžaku – iskustva i izazovi

Izvor: SandzakPress.net, 22.Feb.2016, 16:01

Novi Pazar – U Bošnjačkom nacionalnom vijeću danas je, povodom 21. februara Međunarodnog dana maternjeg jezika i Dana školstva na bosanskom jeziku u Sandžaku, organizovana konferencija  “Nastava na bosanskom jeziku u Sandžaku – dosadašnja iskustva i izazovi” u kojoj su učestvovali...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Medias.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Medias.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.