Ako pitate teoretičare zavere, evo koja je prava namena spinera

Izvor: B92, 28.Jun.2017, 11:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako pitate teoretičare zavere, evo koja je prava namena spinera

I konačno su krenule teorije zavere o pravoj nameni fidžet spinera koji je zaludeo svet! Igračka koja je dizajnirana devedesetih godina tek u poslednjih par meseci dobila je na popularnosti, a koliko je postala popularna svedoči činjenica da je u nekim zemljama zabranjena u školama.

Dok neki tvrde da im ova igračka pomaže da se opuste, medicina nema dokaz da je to tako što je teoretičarima zavere dalo dovoljno prostora za spekulacije i nagađanja o pravoj nameni fidžet >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << spinera.

Naime, novinar portala „Hristian Today“ objašnjava da je igračka povezana sa konceptom svetog trojstva.

“I ranije su stvari sastavljene iz tri dela, poput deteline s tri lista, služile kako bi se opisala trojedna narav boga, a spiner ide korak dalje jer se vrti pa možda bolje prikazuje dinamičku prirodu, jednakost i povezanost Boga. Opasnost leži u tome što, čim pokušavate da objasnite Boga, pre ili kasnije zabrazdite u jeresi“, navodi se u tekstu.

S druge strane, Džozef Hartpop smatra da nije loše tu i tamo podsetiti ljude da aktivnije razmišljaju o Bogu.

Međutim, teorija o Iluminatima nije zaobišla ni spiner, ali ni đavola, pa neki tako u tri kraka spinera vide đavola i njegovu ludačku snagu pri vrtenju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.