Ako niste uhvatili Super Mesec (FOTO)

Izvor: B92, 24.Jun.2013, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ako niste "uhvatili" Super Mesec (FOTO)

Deo stanovnika Srbije tokom protekle noći zbog povećane oblačnosti nažalost nije mogao da posmatra takozvani Super Mesec. Ipak, slike našeg velikog satelita stigle su iz celog sveta.

Kada se perigej - tačka na putanji nebeskog tela u kojoj je ono najbliže Zemlji - poklopi sa punim Mesecom, dobija se prilika da se uživa u fenomenu Super Meseca, kada on izgleda mnogo veći.

Super Mesec je, u svom punom sjaju, zablistao na nebu tokom noći između nedelje i ponedeljka, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << iako se u manjoj snazi mogao videti i prethodnih večeri.

Evo kako je izgledao Super Mesec, usnimljen sa različitih meridijana:

Istanbul, Turska

Atina, Grčka

Kairo, Egipat

Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Njujork, Sjedinjene Američke Države

Kanzas, Sjedinjene Američke Države

Lisabon, Portugalija

Singapur

Njujork, Sjedinjene Američke Države

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ako niste "uhvatili" Super Mesec (FOTO)

Izvor: B92, 24.Jun.2013

Deo stanovnika Srbije tokom protekle noći zbog povećane oblačnosti nažalost nije mogao da posmatra takozvani Super Mesec. Ipak, slike našeg velikog satelita stigle su iz celog sveta...Kada se perigej - tačka na putanji nebeskog tela u kojoj je ono najbliže Zemlji - poklopi sa punim Mesecom, dobija...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.