Ako dete ispoljava poremećaje, treba lečiti roditelje VIDEO

Izvor: B92, 08.Jan.2019, 09:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ako dete ispoljava poremećaje, treba lečiti roditelje" VIDEO

Što je Bog sastavio, čovek neka ne rastavlja.To piše u Novom zavetu. A, statistika kaže da se u Srbiji godišnje rastavi oko 9.000 brakova. Jer, partneri se udalje, nestane ljubav i svađe su sve češće.Svaki šesti brak se razvede, svaki četvrti je u krizi, kaže statistika. Zbog čega nastaju problemi? Kada dete spaja a kada razdvaja partnere? Može li se spasiti loš brak?

Pitali smo i vas - ima li spasa za loš brak, i velika većina, čak 70 odsto odgovorilo je da nema.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
"Prve godine starosti je zanimanje majka, to je veliki posao. Žene imaju neke centre u mozgu za negu drugoga. To je biologija, briga o potomstvu i to maksimum dostigne kada dođe dete", rekao je u "Jutru" na TV Prva, psihijatar prof.dr Jovan Marić.

On je dodao da deca mogu da postanu faktor koji će spasiti brak, ali ne uvek.

Na pitanje koji su to slučajevi u kojima brak može da sačuva dete, socijalni psiholog Vesna Tomić je rekla da dete može da potpomogne da se prevaziđu krize, ukoliko su one manje.

"Manje probleme, koji se rešavaju svakodnevno, uobičajenom komunikacijom, može dete da pomogne. Sve drugo, samo dodatno komplikuje", rekla je Tomić.

Marić je dodao da kad dete "ispoljava poremećaje - treba lečiti roditelje".

Šta treba raditi i da li ostati u lošem braku, pogledajte u videu:

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.