Ajkula se udavila u pokušaju da proguta morskog lava (VIDEO)

Izvor: B92, 17.Jul.2014, 19:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ajkula se udavila u pokušaju da proguta morskog lava (VIDEO)

Velika bela ajkula, koja je ove sedmice isplivala na jednu od australijskih plaža, verovatno se ugušila dok je pokušavala da proguta morskog lava, koji je pronađen u njenim čeljustima, objavilo je danas australijsko ministarstvo za ribarstvo.

Bela ajkula, dugačka četiri metra, snimljena je kako se batrga u plićaku kod plaže Koronejšen, udaljene 430 kilometara severno od Perta, a kasnije je pronađena uginula na pesku, preneo je AFP.

Ribarske vlasti su saopštile >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da nema vidljivih znakova povrede ili bolesti, ali da je veliki morski lav zaglavljen u grlu ajkule.

To bi, kako je naveo istraživač Rori Mekolej, moglo da objasni zašto se ajkula tako neobično ponašala, jer je moguće da je pokušavala da ukloni blokadu iz grla.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ajkula se udavila u pokušaju da proguta morskog lava (VIDEO)

Izvor: B92, 17.Jul.2014

Velika bela ajkula, koja je ove sedmice isplivala na jednu od australijskih plaža, verovatno se ugušila dok je pokušavala da proguta morskog lava, koji je pronađen u njenim čeljustima, objavilo je danas australijsko ministarstvo za ribarstvo...Bela ajkula, dugačka četiri metra, snimljena je kako...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.