7 načina da shvati da vam se sviđa

Izvor: B92, 26.Maj.2011, 17:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

7 načina da shvati da vam se sviđa

Ako ste stidljiva osoba, naročito kada je u pitanju suprotni pol, držite se ovih 7 saveta kako biste mu stavili do znanja da ste zainteresovani, a da pritom ne pomisli da ste se isuviše nametljivi.

7. Smešite se dok uspostavljate kontakt očima

Ne može da škodi ako se nasmejete dečku koji gleda u vas. Nema čak ni potrebe da stojite jedno pored drugog, pa samim tim ni ne budi sumnju da ste mu se "prilepili”.

6. Udelite mu kompliment >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Pohvalite njegovu odevnu kombinaciju, neku izjavu ili bilo šta drugo što vam padne na pamet. Sve dok je kompliment iskren i ne koristite ga kao istrošeni kliše, uvek je dobrodošao. Ipak, nemojte ga zasipati bujicom komplimenata istovremeno, može zvučati neprikladno.

5. Stanite pored njega ponekad

Približavanje zahteva malo više taktike, kako ne bi pomislio da ga uhodite. Ne želite da ga prestravite pre nego što mu uopšte date priliku da vas upozna. Ako nastupite sa opravdanim razlogom zašto ste stali pored dečka koji vam se dopada, manja je verovatnoća da mu bude nepijatno zbog vaše blizine.

4. Pažljivo slušajte kada ima nešto da kaže

Ljudi vole kada drugi obraćaju pažnju na to što pričaju. Pokazaćete mu da vam se sviđa tako što ćete biti zainteresovani za to što govori. Poneki vaš komentar može dodatno povećati njegovu svest o tome da aktivno učestvujete u razgovoru.

3. Smejte se njegovim šalama

Koji muškarac ne voli da bude u centru pažnje? Ako se smejete njegovim šalama i još dodajete dosetljive kometare, jasno ćete mu staviti do znanja da ste zainteresovani. To je očigledan znak da mu se divite.

2. Nežno spustite svoj dlan na njegovu ruku

Ako želite nešto da ga pitate ili da mu udelite kompliment, slobodno nežno dodirnite njegovu ruku kako biste mu skrenuli pažnju. U redu je sve dok to ne činite grubo i nametljivo.

1. Razgovarajte s njim kad god vam se pruži prilika

Neobavezno časkanje se retko smatra nametljivim ponašanjem. Upitajte ga kako je, razgovarajte o aktuelnim temama, ili možda o nečemu što vam je zajedničko. Nemojte ga pratiti unaokolo i po svaku cenu insistirati na konverzaciji. Ako vam se fino izvini i povuče, neka na tome i ostane.

Foto: Train Chatering&Private Rail Cars / Flickr.com

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.