6 ženskih seksualnih otkrovenja

Izvor: B92, 18.Maj.2011, 22:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 ženskih seksualnih otkrovenja

Otkriće da G tačka može biti čista izmišljotina ženske mašte je samo jedno od nekoliko istraživanja u poslednjim mesecima koje stavlja akcenat na žensku seksualnost. Da, veoma je komplikovano.

1. G tačka možda ne postoji

Poznata po zlu G tačka se smatra glavnom erogenom zonom na ženskom telu. Nalazi se, navodno, u vagini, veličine je zrna pasulja i može da izazove ogroman užitak kada se valjano stimuliše. Istraživanja pokazuju da ona možda uopšte >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ne postoji ili da je njeno postojanje veoma individualno.

2. Žene su uzbuđenije nego što misle

Žene se mogu fizički uzbuditi a da ni ne znaju, navodi se u novijem istraživanju. Naime, nivo uzbuđenosti kod muškarca se može meriti sa telesnim uzbuđenjem – onim pravim seksualnim uzbuđenjem u 2/3 vremena, dok se kod žena to podudara u samo četvrtinu vremena. Kod žena se može uvideti genitalna reakcija a da one uopšte nisu seksualno uzbuđene.

3. Seks i sreća idu ruku pod ruku

Žene koje su seksualno zadovoljene su srećne žene, bez obzira na starost, prema studiji iz oktobra meseca. Nije još uvek potvrđeno da li ih seks čini srećima ili sreće žene imaju više seksa. Međutim, nedostatak libida utiče na žensko samopouzdanje kao i na vezu. Jednostavno se ne osećaju dobro u svojoj koži.

4. Duhovne žene imaju više seksa

Spiritualno uglavnom znači gledanje u sebe. Žene koje su na testu u oktobru imale visoke ocene spiritualnosti su imale više seksa ali sa različitim partnerima. Muškarci sa sličnim rezultatima nisu bili toliko promiskuitetni.

5. Mentalno varanje izaziva krivicu

Muškarci se osečaju više krivima kada varaju. Međutim, žene se osećaju još više krivima ako načine emotivni prestup u ovom smislu. Žene kažu da je krivica veća ako se zaljube u drugog muškarca nego da sa njim probaju različite seksualne pozicije.

6. Razmišljanje o seksu ga uništava

Žene koje previše obraćaju pažnju na to kako se ponašaju u toku seksa same sebi smanjuju užitak. To povećava samosvest i one upadaju u čaroban krug. Iako ste to možda znali, istraživanje to i potvrđuje. Naučnici savetuju da ostanete u trenutku i da se fokusirate na užitak.

Foto: Ambro / FreeDigitalPhotos.net

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.