6 najboljih teorija zavere

Izvor: Domino Magazin, 06.Apr.2013, 11:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

6 najboljih teorija zavere

A da li vi verujete u neku?

Teorije zavere su opšte poznata zanimacija zapadnog sveta. Ima tu popularnih teorija poput verovanja da se NLO srušio u Rozvelu 1947 godine, koje vas zaokupljaju već neko vreme.

U međuvremenu, nove teorije su zadobile poverenje, poput toga da je Osama Bin Laden još živ, da nam je Nikola Tesla ostavio u nasleđe tajno oružje i da će nas Rusi spasiti svih nedaća. Mnoge od ovih teorija pokreću Amerikanci ali ni mi ne zaostajemo mnogo. >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << Naravno, ovakve ideje su najčešće posledica neshvatanja nauke ili tvrdoglavog odbijanja da je priznaju. Ali krenimo redom

1. Oko 30% ljudi veruje da je globalno zagrevanje podvala.

Realnost: Brojne naučne studije su potvrdile da se zemlja zagreva i da se nivo toplote povećava. Prosečna temperatura se povećala za 0, 8 stepeni Celzijusa od 1880. godine. Najveći rast se desio poslednjih decenija, i to se poklopilo sa šikljanjem ugljendioksida i drugih gasova sa efektom staklene bašte koji se emituju u atmosferu kao rezultat ljudskog delovanja.

Efekti staklene bašte na prirodu su veoma dobro dokumentovani: Arktički led se odmrzava istorijskom brzinom, cveće cveta ranije, a migracione šeme ptica i drugih životinja se menjaju. I nije bitno šta je Milutin Milanković rekao o ciklusima sunca, globalno otopljavanje JESTE realnost!

 Pogledajte koje su to zavere i dalje aktuelne u Galeriji:

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.