Словенија: После поплава скоро 500 зграда неприкладно за живот, 34 уништена у потпуности

Izvor: GradskeInfo.rs, 22.Avg.2023, 11:52

Словенија: После поплава скоро 500 зграда неприкладно за живот, 34 уништена у потпуности

Према прелиминарним подацима словеначке владе у разорним поплавама које су се почетком августа догодиле у тој земљи 34 објекта су у потпуности уништена, док је скоро 500 објеката неподесно за становање, а расељено је 649 особа. Фото: Танјуг/AP Photo/Gregor Ravnjak У спашавању људи и отклањању >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << последница учествовало је између 2.000 и 8.000 спасилца и волонтера, као и припадника војске, полиције и цивилне заштите, а до сада је преко Црвеног крста и Словеначког каритаса прикупљено више од 4,5 милиона евра, преноси пшортал 24УР.
Влада је одмах након поплава одлучила да становницима настрадалих подручја издвоји 10 милиона евра хуманитарне помоћи, намењене за снабдевање најпотребнијим животним намирницама. У припреми је још један пакет помоћи који ће имати за циљ да помогне људима да „барем отприлике стану на ноге“, а у припреми је и нови интервентни закон, који ће, између осталог, садржати меру по којој ће поплављени у паушалном износу примати седам пута већи износ од минималних трошкова живота,што значи за самца седам пута 465 евра, а за четворочлано домаћинство са два запослена родитеља и двоје малолетне деце седам пута 1.639 евра.
Тај закон би до краја недеље требало да усвоји влада, а до краја наредне недеље Народна скупштина Словеније, тако да би могао да ступи на снагу већ од септембра.
Пакистан: Пукла жичара, деца заробљена на око 370 метара висине (ВИДЕО)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Словенија: После поплава скоро 500 зграда неприкладно за живот, 34 уништена у потпуности се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.