5 tipova ličnosti koje pogrešno procenjujemo

Izvor: Domino Magazin, 22.Jul.2013, 16:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 tipova ličnosti koje pogrešno procenjujemo

I skoro sigurno ste u zabludi...

Postoji jedna osobina koja razdvaja ljudska bića od svih životinja, a to je da osuđuju jedni druge. Upravo o tome je ovaj članak.

Mislite, pak, da smo dobri u svom tom osuđivanju i procenjivanju drugih? Paaa. Ne. Većina ljudi pada na najočiglednije zamke nečijeg karaktera.

Iako tu ima toliko mnogo izuzetaka, evo 5 tipova ličnosti koje stalno pogrešno procenjujemo zbog naših predrasuda.

5. Fin >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << momak

Ko ne voli finog momka? Sav uglađen, skroman, ne previše ponosan, pošten. Znate, fin dečko. Fin dečko je sjajan, a možete i lako da ga zapazite, naravno svi znaju da je on takav. E PA TO NIJE TAJ KOJI STE MISLILI DA JESTE.

Ako neko zaista živi nesebičan, etički život, koji mu diktira samo lični integritet i humanost, onda ga 9 od 10 puta niste uopšte primetili. Dobar momak ne priča, ne piše blog i ne tvituje o tome koliko je pošten (palo nam je na pamet par domaćih blogera, ali ne bismo o imenima da se ne uvrede). Dakle pravi fini momak samo radi to što radi iz pravih razloga, nikada ne privlači pažnju zbog svojih dobrih dela, i često ostaje neprimećen među ostalim, mnogo gorim ljudima na svetu nego što je on.

Postoje mnoge osobe koje su se proslavile preko Tvitera. I kod nas. Oni se bore za prave stvari, skupljaju pomoć za decu i brane prirodu.

Ali znate šta? Zaista skromne i poštene osobe znaju da su njihove akcije nagrada sama po sebi i ne hvale se na Tviteru. Ako je neko poznat po svom poštenju i finoći ta ličnost i nije ličnost. Ovo privlačenje pažnje je isto što i pevanje na glas u busu, dakle potpuno glupo. Bez uvrede za Kaleta, Gospodara vremena. Photo: Flickr/TomPage

Pročitajte u Galeriji o ostalim pogrešno prosuđenim likovima:

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.