5 stvari koje rade pametni ljudi

Izvor: Domino Magazin, 07.Dec.2012, 16:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 stvari koje rade pametni ljudi

Da li ste i vi među njima?

Poznati autor Kevin Daum istraživao je navike inteligentnih ljudi. I došao do liste od 5 stvari koje oni rade! Kevin je krenuo od pretpostavke da veliki broj ljudi ne razmišlja o tome kako uče nove stvari. A to je najvažnija odlika pametnih ljudi. Evo ih 5 odlika koje izdvajaju inteligentne ljude. Da li se i vi pronalazite u njima?

1. Ignorišite svoje komentare

Kada slušate druge verovatno ćete imati brojne komentare >> Pročitaj celu vest na sajtu Domino Magazin << vezane za tu temu. Ali probajte da ignorišete vaš unutrašnji glas. Tako ćete brže i bolje učiti pošto nećete propustiti neke važne informacije. Fokusirajte se na sagovornika a ne na samog sebe.

2. Svađajte se sa sobom

Kada imate vremena razmišljajte o određenim idejama. Pokušajte da srušite neku teoriju za koju mislite da je ispravna. Ako ne uspete u tome, verovatno ste u pravu.

3. Budite radoznali

Čak i ako niste prirodno radoznali možete da se ponašate kao da jeste. Pitajte ono što vas zanima. Probajte da uvek saznate više o raznim temama!

4. Pronađite zrno istine

Probajte da pronađete samu suštinu neke informacije ili pojave. Tako ćete razumeti njihovu suštinu što je najžvažnije, jer sve je na ovom svetu povezano i ništa se ne dešava samo od sebe. Šta je dovelo do nekih pojava i koje su posledice, uvek se pitajte.

5. Fokusirajte se na poruku a ne na onog koji je donosi

Koliko god vam se neko ne dopada, dosadan je ili neprijatan ignorišite to. Probajte da se fokusirate na informacije koje možete da dobijete od njega.

Nastavak na Domino Magazin...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Domino Magazin. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Domino Magazin. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.