5 namirnica za ravan stomak

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Nov.2014, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 namirnica za ravan stomak

Kombinacijom vježbi za stomačne mišiće, kardio vježbi i pravilne ishrane možete doći do ravnog stomaka.

Neke masti su bolje od drugih. Monozasićene masti, to jest one dobre masti, mogu da vam poravnaju stomak. Porast šećera u krvi signalizuje našem organizmu da skladišti masti u dijelu oko struka, ali monozasićene masti zaustavljaju rast šećera, čime prestaje i akumulacija masti. One, takođe, snižavaju nivo lošeg LDL holesterola.

Pored toga što ima antiupalno >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << dejstvo i pogoduje kardiovaskularnom sistemu, ekstradjevičansko maslinovo ulje dobro je za mozak i za mnoge druge organe.

On je takođe bogat mastima, tako da ga ne treba konzumirati više od jedne četvrtine šolje dnevno.

Bademi su bogati i vlaknima, proteinima i vitaminom E koji pomažu u stabilizovanju nivoa šećera u krvi. Stručnjaci preporučuju dnevni unos od 30 grama dnevno, što je otprilike 23 badema. Ova količina badema sadrži devet grama masti i oko 165 kalorija, piše Blic.

U malim količinama, pomaže varenje i bori se protiv naslaga sala. Što je veći sadržaj kakaoa, to je zdravija.

Ima izuzetno malo kalorija, ali puno vitamina C, vitamina K, gvožđa, kalijuma i magnezijuma. Takođe, odličan je izvor kalcijuma koji pomaže u kontrakciji mišića, i bogat je vlaknima zbog kojih se osjećamo siti.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.