Ових 5 навика су животне кочнице

Izvor: GradskeInfo.rs, 18.Okt.2023, 17:41

Ових 5 навика су животне кочнице

Брз темпо живота утиче на свакодневне одлуке, па се и сами некада заплетемо у “ужурбаност живота”. Људски је грешити, међутим, постоје ситуације у којима сами себе деградирамо, а да тога нисмо ни свесни. Фото: Freepik/Drazen Zigic У наставку текста представићемо вам 5 најчешћих животних >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << кочница, које могу бити огромна препрека за сопствени просперитет.
1. Потреба да будете у праву Свакако да је лепо чути реченицу “Да, у потпуности си у праву”, посебно пред много људи. Међутим, проблем почиње оног тренутка када осетите потребу да морате увек бити у праву. У овим ситуацијама, често долази до несугласица и свађа, док убеђујете друге да се сложе са вама.
Временом постајете све тврдоглавији и одбијате да видите ствари из другачијег угла, јер је вама једини циљ да докажете да сте у праву и паметнији од свих осталих. Овакав вид понашања осим што ће вас деградирати као личност, удаљиће вас од пријатеља и породице, али и нашкодити вашем здрављу јер овакво понашање доводи до огромне количине непотребног стреса.
2. Потреба да се свима допаднете Ко не воли осећај да га сви воле? Да ли уживате када људи желе да се друже са вама, разговарају са вама и увек су срећни што су у вашој близини?
Можда сте забавна особа или сте неко ко ће потребе других ставити изнад ваших. Међутим, ово постаје проблем када се трудите да се свима допаднете, до тачке у којој се одричете својих потреба. Можда ћете почети да се све више жртвујете за друге на рачун свог времена, труда, па чак и новца. Можда ћете се све више умарати од силног доказивања.
Уколико приметите ове особине код вас, време је да се запитате због чега то радите?
Свакако да је веома важно да будете љубазни према другима, али брига о себи увек мора бити ваш приоритет, као и постављање здравих граница.
Продисаћете оног тренутка када прихватите да колико год ви били добри и искрени, неким људима се никада нећете допасти.
3. Жал за прошлошћу Сасвим је нормално да се некада враћамо у прошлост, јер нам она некада доноси удобност у стресним ситуацијама, па је најбезболније да се повучемо у тај мали, ушушкани простор у нашим мислима.
Међутим, ако константно одбијате да се ослободите жеља из прошлости или се генерално често осврћете на прошлост, не дозвољавате себи да се ослободите овог бескрајног циклуса.
Уколико је неко повредио вас или обрнуто у прошлости, битно је да пређете преко тога и научите да опростите себи или другима, како бисте наставили даље!
4. Страх од губитка контроле Чињеница је да се већина људи најбоље осећа када преузме “ствар у своје руке”, међутим, живот носи најчудније и неочекиване ситуације које могу променити ток одређеног дешавања.
Уколико волите да имате контролу над свиме и паничите уколико не иде све по вашем плану, време је да прихватите реалност. Ово никако не значи да не треба да се трудите, већ да поштедите себе непотреног стреса око ситуација на које не можете да утичете. Када то урадите, наградићете себе миром и слободом.
5. Лош љубавни однос Људи некада нису ни свесни колико токсични односи у вези, утичу на живот генерално. Уколико се вртите константно у том зачараном кругу и плашите да пустите због времена и труда уложеног у тај однос или се плашите самоће, запитајте се следеће. Да ли сте вољни да носите овај терет (да, они су терет) у наредних 3, 5 или 10 година? Да ли сте спремни да жртвујете своје ментално здравље за ову особу која очигледно није вредна тога?
Одговор је једноставан, не спречавајте своју способност да живите пуним плућима, тако што ћете се држати нечега што вам више не служи.
Najčešći razlozi za prekidanje veze

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ових 5 навика су животне кочнице се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.