Izvor: GradskeInfo.rs, 09.Mar.2024, 18:20

Егзотичне животиње али не и цене. Једина регистрована одгајивачница змија, налази се у Новом Саду- осим хладнокрвних рептила, овде можете п

Једина регистрована одгајивачница змија у Србији, налази се у Новом Саду. Момчило Стајић, власник “NS Exotics” у разговору за наш портал, открио је податак да егзотичне животиње све чешће купују деца са родитељима, а да је померању старосне границе купаца допринео интернет и едукација. Фото: >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Уступљена фотографија Момчило љубав према егзотичним животињама, гаји још од основне школе
„Моја фирма постоји око 8-9 година. Ми смо једина одгајивачница егзотичних животиња која је регистрована као правни субјекат. Цео живот сакупљам разне врсте животиња. Када сам био у основној школи, ишао сам на екскурзију у Париз са мајком.
Мој тадашњи вршњак ми је причао успут о гуштерима и како има да се купе у Паризу и да је он из тог разлога пошао са мајком, обећала му је гуштера. Ми смо током тог путовања до Париза константно причали о гуштерима.
Пошто сам цео живот љубитељ животиња, желео сам и ја да видим те гуштере. Чим смо добили слободно време, маме су нас одвеле до тог дела Париза уз реку Сену- ту има много пет шопова.
Видели смо свакакве врсте животиња, а на крају обиласка мајке су нам купиле по гуштера. Када смо дошли кући гуштер је добио нови дом, а живео је код мене десет година“, рекао је Момчило за НС Уживо.
Фото: Уступљена фотографија Егзотичне животиње нису захтевне „У нашем асортиману осим гуштера у понуди имамо и змије, тарантуле, шкорпије, стоноге, инсекте… Имамо десетак врста гуштера, змија и око 40 врста паукова. Људи се највише и најчешће уплаше змија. Никада се није десило да се људи предомисле за куповину одређене животиње.
Уколико се предомишљају они нас контактирају, дођу, виде информишу се, држе животињу и онда се одлуче да ли желе да је купе или не. Предност је јер ове животиње нису уопште захтевне.
Много мање новаца, места, времена вам треба за змију или гуштера у односу на пса или мачку. Када имате пса или мачку, као да имате новог члана породице. Свега пар инсеката месечно је потребно да бисте нахранили паука“, речи су саговорника.
Купују и родитељи са малом децом Фото: Уступљена фотографија „Немамо одређене циљне групе купаца, сада се све то померило. Егзотичне животиње више нису табу тема у друштву, захваљујући интернету где људи могу да се едукују. Све чешће нам долазе као купци родитељи са децом. Дешавало се да дођу људи са дететом од 2-3 године и има жељу за гуштером или змијом, онда дођу и купе, па гаје сви заједно- наводи Стајић.
Егзотичне животиње али не и цене „Цене зависе од доста фактора, првествено од врсте. Бебе паукови могу да се пронађу по цени од 300-400 динара. Веће женке паукова, у зависности од врсте иду и до 100 евра. Неке врсте могу и да иду до пар хиљада евра. Мале змије коштају од 3.000 динара, па до пар стотина евра. Гуштери коштају од 4.000 динара па навише“, објашњава наш саговорник.
Pokreni karijeru – iskusi svet uz „AIESEC“ 14. marta u NTP Novi Sad

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Егзотичне животиње али не и цене. Једина регистрована одгајивачница змија, налази се у Новом Саду- осим хладнокрвних рептила, овде можете пронаћи и до 40 врста паукова (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.