Да ли треба јогурт конзумирати сваки дан?

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 14:55

Да ли треба јогурт конзумирати сваки дан?

Јогурт је једна од најпопуларнијих опција за доручак, као и здрава ужина у било које доба дана. Јогурт је пун пробиотика који су добри за вас, као и калцијума, цинка и витамина Б, мудар је избор за заситан оброк или смути, али ако сте се икада запитали да ли можете да једете јогурт >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << сваки дан. Фото: Pixabay/Imoflow Kонтролa уноса шећера је јако важна. Јогурти, посебно немасни или немасни, често садрже додат шећер, који може бити штетан по здравље. Обратите пажњу на етикету и покушајте да ограничите унос шећера испод 10 грама.
Неки људи могу да једу јогурт сваки дан, док други не могу – посебно ако су нетолерантни на лактозу. За неке људе млечни производи нису добри због здравствених проблема са цревима, а онда ће излечити црева и касније ће моћи добро да подносе одређене врсте.
Важно је обратити пажњу на то како се осећате након конзумирања јогурта. Да ли се осећате пуни енергије или уморно и успорено? Ако је ово друго, можда би било од помоћи да сарађујете са дијететичаром да видите да ли је у питању сам јогурт или су преливи превисоки шећера, па ћете се после тога осећати још уморније. Једење хране треба да учини да се осећате добро. Ако се осећате пуни енергије и имате редовну пробаву сат или два након оброка, то је добар знак, али ако се осећате надутости, затвор или као да увек трчите у купатило, нешто вероватно није у реду. Важно је да слушате своје тело након конзумирања јогурта.
Да ли се осећате енергично или тромо? Ако осетите нелагодност или проблеме са варењем, јогурт можда није оптималан избор за вас. Колико је јогурта превише? Стручњаци упозоравају на вишак додатог шећера у јогурте, што може повећати ризик од хроничних болести. Препоручљиво је ограничити унос шећера на препоручени ниво како би се одржало здравље. Свакодневна конзумација јогурта може бити здрав додатак исхрани. Одабир правих врста јогурта, уз умерени унос шећера и ослушкивање сопственог тела кључни су фактори за постизање најбољих резултата. Будите свесни својих нутритивних потреба и уживајте у јогурту као хранљивом избору за ваш свакодневни живот.
Ovo piće može da izazvati neželjene posledice

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли треба јогурт конзумирати сваки дан? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.