Беч проглашен најбољим градом за живот у 2022. години

Izvor: GradskeInfo.rs, 04.Okt.2022, 08:36

Беч проглашен најбољим градом за живот у 2022. години

Беч се рачуна као трећи највећи српски град, према статистичким подацима. Наши грађани очигледно воле да се селе тамо, а сада је и проглашен за најбољи град у којем можете да живите. Фото: Unsplash/taurenis После три године, Беч је поново био на врху Економистовог индекса најбољих градова >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << за живот (The Global Liveabiliti Index).
После две године у којима је на рејтинг градова у великој мери утицала пандемија коронавируса, односно мере које су предузете, 2022. године ситуација се нормализовала.
Главни град Аустрије, који нуди безброј културних и забавних могућности, високо је рангиран у погледу стабилности, има добру инфраструктуру и нуди својим грађанима одличну здравствену заштиту – то је најбоље оцењен град са импресивних 99,1 поена од могућих 100.
Главни град Данске Копенхаген и швајцарски град Цирих су следећа два града на листи. Ту су и канадски градови Каљари и Ванкувер, Женева, Франкфурт, Торонто, Амстердам, Осака и Мелбурн.
На дну листе градова по квалитету живота је Дамаск са оценом 30,7. Нигеријски Лагос, либијски Триполи, Алжир и Карачи такође су лоше рангирани.
Valander: Ukrajina na putu da postigne nekoliko ključnih ciljeva

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Беч проглашен најбољим градом за живот у 2022. години се појављује прво на Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.