10 najgorih ženskih grešaka

Izvor: B92, 07.Dec.2010, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

10 najgorih ženskih grešaka

Svaka žena izgleda savršeno nakon nekoliko sastanaka kada se svi trudimo da ostavimo što bolji utisak na partnera. Međutim, vrlo lako se može desiti da pojedine osobine, koje su nam se učinile jako slatkim, prerastu u nešto mnogo ozbiljnije, nešto što ne bi samo moglo da vodi ka raskidu veze, već i ka mnogo ozbiljnijim problemima.

1. Ne da vam da je ostavite

Ne ide baš kako treba, i to u najboljem slučaju. Veza se pretvorila u noćnu moru i vreme je >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da se prekine. Jedini problem je što ona nije voljna da vas pusti. Probali ste nebrojeno puta ali ona nikako da shvati da je ostavljena. I taman kad pomislte da je konačno razumela, ona se opet pojavi na vašim vratima, ispija kafe sa vašom majkom i donosi vam ručak na posao.

Rešenje je da nestanete. Ne javljajte se na telefon, ne uzvračajte poruke ili imejlove, stavite tačku na svaki kontakt sa njom. To bi trebalo i vaša porodica i prijatelji da učine, naravno, uz objašnjenje situacije.

2. Preti samoubistvom

Postalo joj je jasno da niste baš najsrećniji sa njom i da ćete početi da tražite izlaz iz veze. Takođe, shvata da će vas samo drastične mere držati blizu još neko vreme i tako počinje da izgovara gluposti poput: „Ako me ostaviš, ubiću se!" i još neke autodrestruktivne izjave o tome kako će sebi naneti zlo. Okej, da li je ona normalna? Sigurno je nećete testirati, ali ne možete ni da trpite ovakav tretman.

Rešenje je da njenom iritantnom ponašanju stanete na put. Ovo čak prelazi iz normalnog u duboko potreseno emotivno stanje koje je potrebno lečiti. Čak i kada ona nema nameru da se ubije već samo koriisti način da vas zadrži još neko vreme, to nije način na koji se ponaša zdrava odrasla osoba i ona bi morala da porazgovara sa nekim stručnim licem o tome.

3. Agresivna je kad učestvuje u raspravi

Parovi se svađaju i svaki i najsitniji nesporazum se može pretvoriti u bokerski meč ako se ne okrenete i ne odete. I dok nikada niste niti biste udarili ženu, vašoj dami se omaklo, više od jednog puta, da vas „zakači" pesnicom.

Rešenje je da se setite da je svako grabljenje ruke do vikanja direktno u lice i dalje, svaki fizički kontakt razlog za brigu. Nemojte zapitkivati jer neće želeti da priča o tome, a možda zaista i nije svesna da ima problem sa agresivnošću. Ako ste namerili da se suprotstavite u raspravi, stanite što dalje i ne budite laka meta.

4. Prestaje da uzima „pilulice" bez vašeg znanja

Koliko kod da se ponašala kao ludak, seks vam je fenomenalan, što ni ne čudi s obzirom da su takve devojke uglavnom odlične u krevetu. Pre nekoliko nedelja ste bacili kondome jer vaša draga uzima pilulu za kontracepciju. Ili barem mislite da je uzima. Niste je skoro videli kako je uzima, nije svraćala u apoteku po novu dozu, i kada malo bolje razmislite, ne sećate se ni njene poslednje menstruacije.

Rešenje je da je pitate da li je još uvek na piluli. Izmislite razlog, i ne budite sumnjivi. Recite joj kako ste saznali da će vaš kolega postati otac i da ste sasvim sigurni da vama još uvek nije vreme za takve poduhvate. Da bi vam umanjila strah, videćete je kako je uzima svakog dana. Ako nema dokaze, vreme je da prošetate do apoteke po novo pakovanje pilula, pakovanje kondoma i test na trudnoću.

5. Bez vašeg znanja je napravila sebi ključ od vašeg stana

Nakon naporne nedelje na poslu, jedva ste dočekali celonoćnu zabavu sa litrama hladnog piva i igricama do jutra. Dolazite kući i zateknete vašu dragu na kauču, spremnu za izlazak. Ne samo da vam je vikend uništen, već nemate ni najmanju predstavu o tome kako je ona ušla unutra. Napravila je svoj ključ. Kako ga je napravila nije toliko pitanje od važnosti kao zašto je to uradila i kako da ga uzmete sebi.

Rešenje u vidu njenog dobrovoljnog vraćanja ključa ne postoji, jer ni sama ne zna koliko je kopija napravila. E, sad je vreme za kreativnost. Slučajno se zaključajte van kuće i potreban vam je njen ključ da biste ušli. Promenite brave, upadnite kod nje u stan i nađite ključ, kupite psa čuvarkuću.

6. Samo se pojavljuje niotkuda na mestima gde ste vi

Ponekad samo želite da provedete vreme sa prijateljima ili da se skroz osamite. Nju ne zanima nijedno od dva. Pojavljuje su u klubu kao da je počasni gost ili samo zakuca na vrata od stana bez prethodne najave. Pojavi se u teretani, na poslu i u knjižari. Proverite džepove, možda imate napravu za praćenje.

Rešenje je da kažete kako ne volite iznenadne dolaske. Takođe, možda joj morate reći da ne može tek tako da se pjoavljuje na raznim mestima. Još jedan način je da joj ne kažete gde ćete biti ili da joj date lažni plan. Ako bude imala priedbe na to što niste bili tamo gde ste rekli da ćete biti, objasnite joj da uhođenje mora prestati.

7. Zna sve vaše šifre bez da ste joj ih vi dali

Nešto se čudno dešava, imate obrisane imejlove a niste ih ni pročitali, nestaju vam poruke sa telefona i imate govornu poštu koju niste ni čuli. Jedino razumno objašnjenje je da vam devojka proverava sve to i zna sve vaše šifre.

Rešenje je da promenite šifre i da se pretvarate da se nikad nije dogodilo, ali to je neće sprečiti da opet pokuša. Suprotstavite joj se, ako se pobuni, sakrijte svoje šifre i sigurno joj nećete više verovati. Ako neće da prizna, laže ali barem neće pokušati više jer ste je razotkrili.

8. Umesto vas odgovara na poruke

Obavezama nikad kraja. Prvo je to venčanje izvan grada, pa je onda rođendan prijatelju sa kojim niste pričali mesecima. Vaša partnerka je postala vaša lična društvena sekretarica i sve je unapred isplanirano. I bitan deo, na sve pozive je odgovorila pozitivno sa plus 1.

Rešenje je da joj date do znanja da samo vi možete da odgovarate na pozive. Ona na sve odgovara sa da i još i sebe vodi na zabavu. Nekim zabavama niste ni nameravali da prisustvujete a na neke biste išli bez nje. Ako toliko želi da glumi sekretaricu, neka je sačuva za spavaću sobu.

9. Upoznaje se sa vašom porodicom i prijateljima iza vaših leđa

Još je niste predstavili ni prijateljima ni porodici jer niste sigurni da li će to prerasti u nešto veliko, ipak, tek ste na početku. Odjednom, vaša majka se raspituje za nju a prijatelje zanima kada će i ona doći na piče. Pronašla je način da im se približi i združi sa njima iza vaših leđa.

Rešenje je da ograničite njeno prisustvo pred njima. Zapravo, malo možete da uradite nakon ovoga. Ona sigurno neće priznati koliko je tačno vremena ćaskala sa njima na internetu ali njih možete da pitate. Ako se ona vrlo zbliži sa ljudima kojima verujete, biće vam jako teško da je na kraju ostavite.

10. Zna o vama i ono što joj nikada niste rekli

Pogotovo u početnoj fazi veze, muškarci imaju tajne o seksualnim poduhvatima, godišnjoj zaradi i stanju njihove kose. Sve će, naravno, biti otkriveno u pravi čas, ali za sada to su samo lične stvari. Ako počne da spominje sitnice za koje ste sigurno da joj niste otkrili, bolje potražite svoj dnevnik. U njenoj torbi.

Rešenje je da je pitate odakle joj te informacije. Možda ste joj rekli ali se zaista ne sećate. Možda je unajmila privatnog detektiva. O čemu god je reč, zamolite je da pita vas sve što je zanima a da ne „kopa" bez vašeg znanja po vašem životu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.