Ситница на хемијској оловци годишње спашава стотине дечијих живота!

Izvor: GradskeInfo.rs, 26.Okt.2023, 18:01

Ситница на хемијској оловци годишње спашава стотине дечијих живота!

Мало ко је приметио рупу на поклопцу хемијске оловке. Фото: Pixabay/starbright Наиме, овај отвор спасава живот ако се нађе поклопац у душнику детета.
Дизајнери „Бик“ оловака су редизајнирали популарну Кристал Пен још 1991. године, али је јавност остала непримећена.
Ипак, конкуренција >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << је временом приметила овај детаљ, па су редизајн Бик-а копирали неки други велики произвођачи.
То је рупа на поклопцу која, ако је прогута дете или одрасла особа, омогућава дисање ако се заглави у душнику и преживљавање до доласка хитне помоћи. То је рупа која омогућава дисање ако се заглави у душнику.
Тај мали, неугледни отвор сваке године спасава стотине дечијих живота јер управо деца често гутају поклопац хемикалије, али и друге ситнице које воле да ставе у уста.
Одрасли су склонији да жваћу поклопац, па им он нехотице клизи низ грло. Неке земље препоручују да њихови произвођачи дизајнирају хемијске оловке на овај начин.
У случају „Бик“ оловака, добар дизајн који брине о безбедности људи није одмах препознат, али данас су многи свесни колико је живота та ситница спасила.
Vaš usisivač ne vuče kao ranije? Uradite jednu stvar i biće kao nov

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Ситница на хемијској оловци годишње спашава стотине дечијих живота! се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.