Мали: Буџетом за наредну годину чувамо животни стандард грађана

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Okt.2023, 15:56

Мали: Буџетом за наредну годину чувамо животни стандард грађана

Министар финансија Синиша Мали изјавио је данас да предложеним буџетом за 2024.годину Влада Србије жели да сачува животни стандард грађана и да је пројектован тако да приходи буду већи од инфлације. Фото: Танјуг/Сава Радовановић Мали је на јавном слушању у Скупштини Србије о >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << Предлогу закона о буџету за 2024 и Предлога закона о завршном рачуну буџета Србије за 2022. казао да је ово четврта година да се у исто време у републичком парламенту налазе завршни и буџет за наредну годину, који је како је нагласио развојни и наставак политике коју води Влада Србије.
„Буџет за наредну годину је наставак политике повећања плата и пензија, изградње и заштите животног стандарда грађана“, казао је Мали.
Он је навео да је предложени буџет за 2024. развојни и да предвиђа висока улагања у капиталне инвестиције.
Према његовим речима, 6,8 одсто БДП-а у наредној години биће усмерено ка капиталним инвестицијама.
Он је навео и да се предлогом буџета за 2024. годину планира дефицит од 2,2 одсто, док је за ову био планиран дефицит од 3,3 одсто, али да ће износити 2,8 одсто. „Овај износ дефицита омогућава подизање плата и пензија, држи и јавни дуг под контролом и он ће износити 51,7 одсто наредне године“ , рекао је Мали.
Он је навео и да ће Србија ове године, упркос кризи имати 68-69 милијарди евра БДП-а у апсолутном износу, док је пројекција за следећу годину 74 до 75 милијарди евра.
Потпредседник Владе је казао и да ће у наредној години бити повећане плате за 10 одсто целокупном јавном сектору, као и пензије за 14,8 одсто.
Vučić: Prokop jedna od najlepših staničnih zgrada u Evropi i veliki uspeh Srbije

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Мали: Буџетом за наредну годину чувамо животни стандард грађана се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.