Животињско царство надомак малог војвођанског села: У приватном ЗОО врту живе медведи, фламингоси и велик број птица

Izvor: GradskeInfo.rs, 03.Sep.2023, 10:05

Животињско царство надомак малог војвођанског села: У приватном ЗОО врту живе медведи, фламингоси и велик број птица

У Војводини, у селу Колут, недалеко од Сомбора, налази се приватни зоо врт који је оставио без даха многе посетиоце. Foto: Screenshot/FB/ZOO Miki Kolut Овај мини зоолошки врт “Мики” постојао је још у Југославији, а његов власник Милан Мирић Мики га је створио и дан данас га одржава и брине се >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << о бројним животињама које ту живе.
Његово пространо имање претворено је у станиште за многобројне животиње као што су фламингоси, који су права атракција за посетиоце, а деца им се посебно обрадују јер ове ретке птице нису познате на нашем подручју. Затим велико крдо јелена, коза, понија, бројне егзотичне птице, мајмуни, нојеви, ламе и лемури.
Foto: Screenshot/FB/ZOO Miki Kolut У свој домаћинству одхранио је и мрке медведе, који су рођени у Београду у зоолошком врту. Овај животињски рај простире се на чак 7,5 хектара, а већина земљишта је под водом јер је то природно животињско станиште, посебно за велики број птица.
Улазнице за овај помало необичан зоо врт наплаћују се у износу од 300 динара, а за успомену можете купити и магнете који се тамо продају по цени од 150 динара.
Sve tajne Fruške gore: Vidikovci sa pogledom koji očarava (VIDEO)

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Животињско царство надомак малог војвођанског села: У приватном ЗОО врту живе медведи, фламингоси и велик број птица се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.