Србобран: Нови живот за Хотел “Елан”, вишедеценијски сан се остварује (ФОТО)

Izvor: GradskeInfo.rs, 11.Avg.2023, 13:46

Србобран: Нови живот за Хотел “Елан”, вишедеценијски сан се остварује (ФОТО)

Хотел “Елан” постаје савремени Спа центар, а Србобран се позиционира на туристичкој мапи Србије. Захваљујући упорности, раду и преданости људи који воде Србобран, пронађен је инвеститор који данас почиње бушење термалног извора, око којег ће се у наредним месецима изградити >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << базени са термалном водом, а касније и смештајни капацитети. Фото: Градске инфо „Дуго смо чекали, сањали и драго нам је да је компанија Ротор препознала наш потенцијал“, изјавио је председник општине Радивој Дебељачки.
„Општина ће наставити да улаже у околину, на пример у шеталиште уз саму обалу канала, у различите објекте који треба да употпуне садржај и који ће бити у оквиру будућег Спа центра и Хотела. Ово ће бити туристички замајац за општину, за развој туризма, јер нам фали смештајних капацитета. После две деценије пропадања ове зграде, од ње правимо један туристички бисер, место за понос свих Србобранаца“, рекао је Дебељачки.
Фото: Градске инфо Радомир Лојанић, директор компаније “Ротор”, која је инвеститор пројекта, изјавио је: „Коначно су започети радови, и делимо осећања свих грађана Србобрана да је ово важан моменат, јер било је пуно неверних Тома који нису веровали да ће овај пројекат почети да се реализује. Сам пројекат састоји се из више фаза, тренутно је у раду прва фаза. Овај део сада кошта око 80 милиона динара, али је тешко рећи колико ће на крају коштати цео пројекат. Ми очекујемо да ће цео комплекс коштати од 5 до 6 милиона еура.
Данас започињемо бушење термалног извора за будуће базене. Температура термалне воде је око 60 степени. Од момента бушења, што је данас, па до краја године биће завршена прва фаза. Следеће године почињемо да радимо на хотелу и на делу затвореног купалишта, а касније и на отвореном делу купалишта“, рекао је Лојанић и додао:
„Захвалио бих се општини, председнику, Покрајинској администрацији и НИС-у. Ускоро ће Србобран бити на мапи бањског туризма Србије“, казао је Лојанић.
„За две године комплекс ће имати два затворена базена за бањски туризам, за медицинске сврхе. Затим два затворена базена са термалном водом и два отворена базена са термалном водом. То је визија компаније Ротор, а сам хотел би поседовао Спа центар“, закључио је Лојанић.
Реконструкцијом и модернизацијом хотела, као и изградњом додатних капацитета, отвореног и затвореног базена, а у будућности и рехабилитационог центра, отпочиње нови инвестициони циклус који ће омогућити развој потенцијала који до сада није довољно искоришћен у Србобрану, а то је развој бањског туризма. План је да хотел ”Елан” задржи своје име и након обнове . Фото: Градске инфо Изградњом бањског комплекса, отварају се велике могућности за додатни развој мале привреде кроз дистрибуцију локалних производа, што ће допринети и расту животног стандарда у општини Србобран.
Локална самоуправа предвођена Радивојем Дебељачким, након 20 година започела је радове на Дому културе, Трг Слободе почиње да се реновира, први пут још од1955. године. Завршена је Фабрика воде у Турији, реконструисана је зграда Општине, и у току су радови на изградњи акумулације реке Криваје и Великог бачког канала, чиме се ствара могућност наводњавање 6000hа обрадивих површина. На овај начин се такође спречава и исушивање реке Криваје, које се раније дешавало сваке године.
У мандату је потпуно реконструисано 27 улица, а свих девет вртића на територији општине је реновирано.
Постављено је и адаптирано седам спортских терена и три дечија игралишта .
Фото: Градске инфо Хотел “Елан” од бриге до најсавременијег симбола Србобрана Хотел “Елан” се налази на парцели величине 4000 м2 изграђен је 1980. године, и тада је поседовао “Б“ хотелску категорију. Хотел је, док је био у функцији располагао са 52 двокреветне и једнокреветне собе, три апартмана, великим рестораном, фитнес центром, пекаром, конгресном двораном и неколико мањих сала за састанке, у чијој непосредној близини је и велика спортска дворана и комплекс спортских терена, који су због нерентабилности затворени 2003.године када је агрокомбинат Елан отишао у стечај.
Локална самоуправа купила је хотел 2012. године за девет милиона динара, али од тада до 2022. године сви покушаји да се хотел приведе намени, или пак прода, били су неуспешни, а хотел је из године у годину све више пропадао.
Преданошћу, посвећеношћу, спремношћу да се ухвати у коштац са проблемом, али пре свега жељом, општина Србобран успела је да пронађе партнера који је препознао потенцијале овог некадашњег бисера.
Дугогодишњи сан Србобранаца, који хотел памте из најбољих дана, почиње да се остварује.
Број запослених у будућем бањском комплексу за сада није могуће прецизирати, али према речима инвеститора, тај број ће се кретати око 40.
Na proleće kreće gradnja socijalnih kuća u naselju Bangladeš (FOTO)

 
Преузмите андроид апликацију.
Чланак Србобран: Нови живот за Хотел “Елан”, вишедеценијски сан се остварује (ФОТО) се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.