Да ли знате да играње са вашим псом вам може побољшати друштвени живот?

Izvor: GradskeInfo.rs, 05.Nov.2022, 15:00

Да ли знате да играње са вашим псом вам може побољшати друштвени живот?

Гледање и разумевање паса у игри је поучно у учењу о томе шта осећају и зашто желе да се забављају. Осим тога, тера људе да се осмехују, руши друштвене баријере и помаже странцима да се повежу. Фото: Pixabay/14230021  
Пси и друге животиње такође имају тенденцију да поштују „златна >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << правила“ правичности када се играју, а њихова игра веома ретко ескалира у истинску агресију.
Они верују једни другима да се придржавају правила игре. Психолози су дошли до закључка да су пси врста која може помоћи људима да премосте „јаз у емпатији“ и повежу се са другим врстама тако што проширују осећања која иначе имају према другим псима на животиње које нису пси као и људи.
Игра је и њихов омиљени начин провода, јер не само да им пружате забаву, већ им дајете и рутину, ако то радите увек у приближно исто доба дана, и појачавате идеју да сте ви лидер и носилац забавних активности, а то убрзава процес повезивања са псом.
Када гледамо пса како се игра, расположење нам се одмах поправља. Колико пута сте се само смејали када сте прошетали парком и видели псе како заједно уживају? Колико пута сте се и сами осећали боље чим сте се играли са својим љубимцем? Њихова љубав је безусловна, а игра је још више јача. Такође, играње са вашим псом може побољшати ваш друштвени живот. Било да идете у парк и бацате штап или шетате шумом, велике су шансе да ћете ви и ваш пас успут упознати неке нове људе. Ваш пас ће имати користи ако побољшате своје социјалне вештине, а и ви ћете.
Истраживање из 2015. показало је да је бити власник кућних љубимаца трећи најчешћи начин на који људи кажу да су упознали људе у свом комшилуку и да је 60 посто већа вероватноћа да ће власници кућних љубимаца упознати људе у свом комшилуку које раније нису познавали.
Tri stvari koje psi mogu da osete: U nekim situacijama nam mogu spasiti život

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Да ли знате да играње са вашим псом вам може побољшати друштвени живот? се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.