Вучић: Затражио сам да НАТО преузме контролу и Србима обезбеди пристојан живот

Izvor: GradskeInfo.rs, 20.Jul.2023, 08:17

Вучић: Затражио сам да НАТО преузме контролу и Србима обезбеди пристојан живот

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је на састанку у Бриселу са генералним секретаром НАТО Јенсом Столтенбергом затражио да НАТО преузме контролу и обезбеди живот достојан човека Србима на КиМ. FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIĆ/ nr „Имали смо састанке са (специјалним изасланим за >> Pročitaj celu vest na sajtu GradskeInfo.rs << дијалог Мирославом) Лајчаком и наравно важан са Јенсом Столтенбергом. Пренео сам Столтенбергу сву нашу забринутост. Бригу за позицију Срба због арбитрарног хапшења због прогона српског становништва због жеље да Срби буду протерани не само са севера Косова, већ целог КиМ. Затражио сам од НАТО и Кфора да спроводи своју улогу у складу са Резолуцијом 1244 и повељом УН“, рекао је јуче Вучић новинарима после састанка са Столтенбергом.
Додао је да је Београд у писаној форми доставио све доказе генералном секретару НАТО о свему што је учињено против српског народа доласком премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија на власт.
„О прогонима Срба о нападима на Србе, амбулантне станице. Колико је Срба противправно ухапшено и показали видео снимке да Срби који су ухапшени оптужени и задржани у притвору нису криви. На снимцима се то види. Затражили смо да НАТО преузме контролу и обезбеди живот достојан човека на КиМ. Наша дужност је да то затражимо од оних који су по Резолуцији 1244 за то одговорни“, рекао је Вучић.
Vučić: Stanje na KiM sve više bezbednosno a ne političko pitanje

Преузмите андроид апликацију.
Чланак Вучић: Затражио сам да НАТО преузме контролу и Србима обезбеди пристојан живот се појављује прво на Најновије градске вести Нови Сад | Градске инфо.

Nastavak na GradskeInfo.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta GradskeInfo.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta GradskeInfo.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.